Malyje mirtininkui susprogdinus automobilį sužeisti šeši prancūzų kariai

Malio centrinėje dalyje pirmadienį mirtininkui detonavus sprogmenų prikrautą automobilį prie šalyje patruliuojančių prancūzų pajėgų, buvo sužeisti šeši kariai ir keturi civiliai, tarp jų vaikas, pranešė Prancūzijos kariškiai.

Automobiliu važiavę prancūzų kariai vyko į žvalgybos misiją netoli Gosio miesto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Automobiliu važiavę prancūzų kariai vyko į žvalgybos misiją netoli Gosio miesto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 8:38 AM

Automobiliu važiavę prancūzų kariai vyko į žvalgybos misiją netoli Gosio miesto, kad užtikrintų aplink priešakinę operacijų bazę esančios teritorijos saugumą.

„Sprogus mirtininko automobiliui buvo sužeisti šeši prancūzų kariai ir keturi Malio civiliai“, – nurodė Prancūzijos kariuomenė išplatintame pranešime.

Jame priduriama, kad nė vieno iš sužeistųjų gyvybei pavojus negresia.

Kiek anksčiau Malio kariuomenės aukšto rango pareigūnas, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, pranešė, kad kai kurie sužeisti kariai buvo sraigtasparniu nuskraidinti į prancūzų karinę bazę šiauriniame Gao mieste.

Prancūzijos kariuomenės pareigūnai taip pat nurodė, kad į įvykio vietą išsiuntė greitojo reagavimo pajėgas, įskaitant atakos sraigtasparnius „Tiger“ ir naikintuvus „Mirage 200“, kad jos suteiktų pastiprinimą ten dislokuotoms sausumos pajėgoms.

Maliui sunkiai sekasi numalšinti 2012 metais šalies šiaurinėje dalyje prasidėjusį brutalų džihadistų sukilimą, kuris vėliau išplito ir centrinėje šalies dalyje bei persimetė į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį.

Konfliktas nusinešė tūkstančius karių ir civilių gyvybių, dar šimtai tūkstančių žmonių buvo priversti palikti savo namus.

Sausringame Sachelio regione buvusi Malio kolonijinė valdytoja Prancūzija yra dislokavusi 5 100 karių, dalyvaujančių kovos su džihadistais operacijoje „Barchanas“ („Barkhane“), apimančioje penkias šalis – Burkina Fasą, Čadą, Malį, Mauritaniją ir Nigerį.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad operacijoje „Barchanas“ dalyvaujančios prancūzų pajėgos bus išformuotos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: VSD pranešėjo komisijos išvados toliau kelia aistras