Vokietijos kanclerė A. Merkel gavo antrąją COVID-19 vakcinos dozę

Vokietijos kanclerė Angela Merkel kaip antroji vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos dozė buvo sušvirkšta bendrovės „Moderna“ preparato, nors vyriausybės vadovė anksčiau buvo skiepyta bendrovės „AstraZeneca“ vakcina, antradienį pranešė jos atstovas.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel kaip antroji vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos dozė buvo sušvirkšta bendrovės „Moderna“ preparato.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Vokietijos kanclerė Angela Merkel kaip antroji vakcinos nuo koronavirusinės infekcijos dozė buvo sušvirkšta bendrovės „Moderna“ preparato.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 4:41 PM

66 metų lyderė pirmąją „AstraZeneca“ vakcinos nuo COVID-19 dozę gavo balandį. Tuo metu jau daugiau kaip dvi savaites Vokietijoje galiojo vyriausybės rekomendacija, kad „AstraZeneca“ preparatu būtų skiepijami tik 60 metų sulaukę ir vyresni žmonės.

A. Merkel, stovėjusi prie savo šalies vairo pastaruosius 16 metų, nebesieks būti perrinkta vėliau šiais metais.

2019-aisiais kilo susirūpinimas dėl kanclerės sveikatos, kai ją viešumoje buvo keliskart ištikę drebulio priepuoliai. Vis dėlto atrodo, kad vėliau A. Merkel sveikata pagerėjo.

Nors skiepijimo nuo COVID-19 kampanijos pradžia Vokietijoje strigo, jos tempas pastarosiomis savaitėmis smarkiai paspartėjo.

Antradienį jau 51,2 proc. šalies gyventojų buvo gavę mažiausiai vieną vakcinos dozę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.