Sidnėjaus gyventojams dėl COVID-19 židinio uždrausta išvykti iš miesto

Sidnėjaus gyventojams trečiadienį iš esmės buvo uždrausta išvykti iš miesto, o pareigūnai skuba suvaldyti besiplečiantį itin užkrečiamos pandeminio koronaviruso atmainos Delta židinį, kad jis neapimtų ir kitų regionų.

 Sidnėjaus gyventojams dėl COVID-19 židinio uždrausta išvykti iš miesto.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Sidnėjaus gyventojams dėl COVID-19 židinio uždrausta išvykti iš miesto.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 9:32 AM

Nuo praėjusios savaitės pabaigos, kai buvo išaiškintas COVID-19 židinys Sidnėjaus Bondajaus paplūdimio rajone, ši liga diagnozuota daugiau kaip 30 žmonių. Tai naujausias iš visos virtinės infekcijos židinių, akcentuojančių Australijos sunkumus slopinant protrūkius.

Naujojo Pietų Velso valstijos premjerė Gladys Berejiklian paskelbė naujus suvaržymus kitai savaitei, tarp kurių yra iškart įsigaliojantis nebūtinų kelionių iš Sidnėjaus draudimas ir susibūrimų ribojimai.

Kelionių draudimas galioja „labai didelei daliai“ Sidnėjaus gyventojų, kurių iš viso yra 5 milijonai, sakė ji.

Pareigūnai neliepė uždaryti restoranų ir barų, bet dainuoti ir šokti nebus leidžiama. Dideli renginiai galės vykti, jei stadionuose žiūrovai užims ne daugiau kaip 50 proc. vietų.

Australija yra tarp šalių, sėkmingiausiai kovojančių su COVID-19. Nuo pandemijos pradžios šalyje nustatyta kiek daugiau nei 30 tūkst. COVID-19 atvejų ir 910 mirties nuo šios ligos atvejų.

Naujausias židinys yra susijęs su tarptautinių skrydžių įgulų vairuotoju, užsikrėtusiu viruso atmaina Delta, pirmą kartą identifikuota Indijoje.

Naujosios Zelandijos valdžia taip pat sugriežtino kovos su pandemija priemones Velingtone, nes vienam Sidnėjaus gyventojui, kuris savaitgalį lankėsi sostinėje, po sugrįžimo į Australiją testais buvo nustatytas koronavirusas.

Australijoje virusas ne kartą „pabėgo“ iš viešbučių, kuriuose karantinuojasi sugrįžtantys keliautojai. Sveikatos apsaugos ekspertai sako, jog protrūkiai tęsis, kol pasiskiepys didelė šalies visuomenės dalis.

25 mln. gyventojų turinčioje šalyje žmonėms skiepyti jau sunaudota maždaug 6,7 mln. skiepų nuo COVID-19 dozių, bet abi skiepų dozes yra gavę labai mažai australų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.