Floridoje sugriuvus daugiaaukščiui žuvo mažiausiai vienas žmogus, keletas sužeisti

Floridoje 99 žmonės laikomi dingusiais po anksti ketvirtadienį įvykusios vieno daugiabučio dalinės griūties netoli Majami Bičo, pranešė policija.

Floridoje sugriuvo dalis daugiaaukščio gyvenamojo namo, pradėta didelio masto gelbėjimo operacija.
Floridoje sugriuvo dalis daugiaaukščio gyvenamojo namo, pradėta didelio masto gelbėjimo operacija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 12:47 PM, atnaujinta Jun 24, 2021, 11:23 PM

„Iki šiol atsirado 53 žmonės, 99 nerandama“, – per spaudos konferenciją sakė sakė Majamio-Deido apygardos policijos departamento direktorius Freddy Ramirezas.

„Priežastys gali būti įvairios – tebesame ankstyvojoje [tyrimo] stadijoje“, – pridūrė jis.

Baiminamasi, kad nežinomas skaičius gyventojų miegojo 12 aukštų name Serfsaido mieste į šiaurę nuo Majami Bičo, kai nugriuvo didelė dalis vieno jo fasado, atidengdama nuniokotus butus.

Patvirtinta mažiausiai vieno žmogaus žūtis, keletas buvo sužeisti, bet baiminamasi, kad aukų skaičius gali smarkiai padidėji, gelbėtojams tojau rausiantis griuvėsiuose.

Domo išėmimas gavosi automatiškai.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti, kad griuvėsiais virto didelė dalis pastato „Champlain Towers South“ netoli pakrantės Serfsaido mieste, esančiame į šiaurę nuo Majami Bičo. Dešimtys gelbėjimo tarnybų darbuotojų rausėsi tarp nuolaužų, ieškodami gyvų galėjusių likti žmonių.

Kol kas neaišku, kiek žmonių gyveno tame name ir kiek jų griūties momentu galėjo būti pastate. Kai kurie gyventojai sugebėjo laiptais nulipti žemyn ir pasiekti saugią vietą, o dalį kitų reikėjo nukelti iš balkonų.

Serfsaido meras Charlesas Burkettas sakė televizijai NBC, kad iki šiol patvirtinta mažiausiai vieno žmogaus žūtis.

„Mano policijos viršininkas man sakė, kad šįryt į ligoninę pervežėme mažiausiai du žmones, ir vienas jų mirė. Dešimčiai žmonių medicinos pagalbą suteikėme įvykio vietoje“, – nurodė Ch. Burkettas.

Pasak jo, galėjusių likti gyvų žmonių padeda ieškoti kinologai su tarnybiniais šunimis, bet iki šiol dar nė vienas nebuvo rastas.

„Akivaizdu, kad griūdamas pastatas susmuko, todėl ten tiesiog nėra randama arba išorės matoma daug tuštumų“, – apgailestavo meras.

Pasak jo, iki šiol neaišku, kiek žmonių buvo name ir kokios yra šios griūties priežastys. „Atrodo, tarsi būtų sprogusi bomba, bet esam gana tvirtai įsitikinę, kad jokia bomba nesprogo – taigi, nutiko kažkas kita“, – pridūrė Ch. Burkettas.

Vietos gyventojas Santo Mejilis sakė, kad jo žmona, dirbanti sarge tame name, praeitą naktį ten budėjo, bet po griūties buvo evakuota iš komplekso.

„Ji sakė išgirdusi galingą sprogimą. Atrodė, tarsi būtų įvykęs žemės drebėjimas“, – vyras pasakojo dienraščiui „The Miami Herald“.

„Mano maldos – su visais, paveiktais šios šiurpios tragedijos, ir jų šeimomis“, – per „Twitter“ parašė Majamio-Deido apygardos merė Daniella Levine Cava.

Ji taip pat padėkojo gelbėjimo operacijoje dirbantiems pareigūnams ir palinkėjo „išlikti saugiems darbuojantis gelbėjant gyvybes“.

Majami Bičo policijos departamentas nurodė, kad jo pareigūnai „padeda Serfsaido miestui, įvykus dalinei pastato griūčiai“.

„Pagalbą teikia daug policijos ir priešgaisrinių agentūrų iš visos Majamio-Deido [apygardos]“, – sakoma pranešime.

Majamio-Deido ugniagesių gelbėtojų tarnyba (MDFR) pridūrė: „Daugiau kaip 80 brigadų... yra įvykio vietoje, padėdamos municipaliniams priešgaisriniams departamentams.“

Vietos žiniasklaida citavo oficialius dokumentus, rodančius, kad šis namas buvo pastatytas 1981 metais ir kad jame buvo daugiau kaip 130 butų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.