Dešimčiai milijonų australų paskelbtas karantinas

Maždaug 10 mln. australų paskelbtas karantinas, šalyje vėl plintant pandeminiam koronavirusui ir Brisbanui antradienį tapus ketvirtu didmiesčiu, nurodžiusiu gyventojams neiti iš namų.

Koronavirusas Australijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Koronavirusas Australijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 29, 2021, 8:08 AM

Antradienį vakare prasidėsiantis trijų dienų karantinas Brisbane paskelbtas po panašių pastarosiomis dienomis įvestų priemonių Sidnėjuje, Perte ir Darvine.

„Tai sunkūs sprendimai“, – sakė Kvynslando valstijos premjerė Annastacia Palaszczuk.

„Didžiuosiuose miestuose karantinas, nes atvykstantieji iš užsienio atveža virusą čia“, – pridūrė ji.

Naujausi nurodymai taip pat galioja Brisbano aplinkiniams pakrančių regionams ir nedideliam šiauriniam Taunsvilio miestui, nes vienas neskiepytas ligoninės darbuotojas 10 dienų keliavo po Kvynslandą, nors tuo metu buvo užkrečiamas.

Australija iš esmės sėkmingai tvarkosi su COVID-19 židiniais, bet dabar turi grumtis su itin užkrečiama koronaviruso atmaina „Delta“, pirmą kartą identifikuota Indijoje.

Perte mažiausiai keturių dienų karantinas prasidėjo antradienio nakties vidurnaktį.

Aptikus ligos židinį Perte, diagnozuoti tik trys užsikrėtimo atvejai, bet vietos pareigūnai seniai laikosi itin didelio atsargumo dėl bet kokių koronaviruso židinių.

„Žinome, kokią riziką kelia COVID-19, ir iš [patirties] visame pasaulyje žinome, kad atmaina „Delta“ yra dar vienas naujas žvėris, dėl kurio negalime rizikuoti“, – vėlai pirmadienį spaudos konferencijoje sakė Vakarų Australijos valstijos premjeras Markas McGowanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.