JT vadovas ragina JAV atšaukti sankcijas Iranui

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas paragino JAV prezidento Joe Bideno administraciją atšaukti ar sušvelninti sankcijas Iranui, kaip numatyta 2015 metais pasirašytame tarptautiniame susitarime dėl Teherano branduolinės programos.

Antonio Guterresas paragino JAV prezidento Joe Bideno administraciją atšaukti ar sušvelninti sankcijas Iranui. (Asociatyvi nuotr.)<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Antonio Guterresas paragino JAV prezidento Joe Bideno administraciją atšaukti ar sušvelninti sankcijas Iranui. (Asociatyvi nuotr.)<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2021, 10:42 AM

„Kviečiu Jungtines Valstijas atšaukti savo sankcijas, išdėstytas JCPOA“, – sakė A. Guterresas, taip pat paraginęs Iraną vėl vykdyti savo įsipareigojimus pagal šią sutartį.

Bendruoju visapusišku veiksmų planu (Joint Comprehensive Plan of Action, JCPOA) vadinamas susitarimas dėl Teherano branduolinės programos apribojimo mainais į sankcijų sušvelninimą pakibo ant plauko, kai 2018-aisiais iš jo vienašališkai pasitraukė tuometinis JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Vašingtonas grąžino sankcijas šiitiškai respublikai.

Reaguodamas Teheranas palaipsniui liovėsi vykdyti kai kuriuos savo įsipareigojimus pagal JCPOA.

„Vis dar manau, kad JCPOA yra geriausia priemonė užtikrinti, kad Irano Islamo Respublikos branduolinė programa liktų išimtinai taikaus pobūdžio“, – sakė JT vadovas.

Šį raginimą A. Guterresas išsakė Teheranui ir pasaulio galioms vedant derybas Vienoje, kuriose ieškoma būdų išgelbėti branduolinį susitarimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.