Prie Italijos krantų apvirtus migrantų valčiai žuvo 7 žmonės

Prie Sicilijos Lampedūzos salos trečiadienį apvirtus migrantų valčiai, kuriai į pagalbą jau plaukė gelbėtojai, žuvo septyni žmonės, pranešė pareigūnai.

Lampedūza, esanti arčiau Afrikos nei žemyninės Italijos dalies, yra viena pagrindinių Libijoje įsikūrusių migrantų kontrabandininkų organizuojamų maršrutų tikslų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lampedūza, esanti arčiau Afrikos nei žemyninės Italijos dalies, yra viena pagrindinių Libijoje įsikūrusių migrantų kontrabandininkų organizuojamų maršrutų tikslų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-30 15:45

Remiantis Italijos pakrantės apsaugos pranešimu, 46 žmones pavyko išgelbėti, tačiau operacija tęsiama, ieškant daugiau keleivių. Skaičiuojama, kad 8 metrų ilgio valtimi plaukė 60 žmonių.

Du pakrantės apsaugos laivai sureagavo į migrantų laivo pagalbos signalą, kai jis buvo už 7 mylių nuo Lampedūzos. Gelbėtojams artėjant, keleiviai „staiga persislinko“, ir veikiausiai dėl to valtis apvirto, sakoma pareiškime.

Lampedūza, esanti arčiau Afrikos nei žemyninės Italijos dalies, yra viena pagrindinių Libijoje įsikūrusių migrantų kontrabandininkų organizuojamų maršrutų tikslų.

Nuo šių metų pradžios į Italiją iš Šiaurės Afrikos atplaukė beveik 20 tūkst. migrantų – triskart daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai ir beveik 10 kartų daugiau nei 2019-aisiais, rodo oficialūs Italijos vidaus reikalų ministerijos duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?