Šiaurės Korėjoje dėl „rimto COVID-19 incidento“ atleisti keli aukšto rango pareigūnai

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas po „rimto incidento“, paveikusio šalies pastangas apsisaugoti nuo pandeminio koronaviruso, pakeitė kelis aukšto rango pareigūnus, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pernai sausį Šiaurės Korėja uždarė savo sienas, kad apsisaugotų nuo kaimyninėje Kinijoje prasidėjusios ir visą pasaulį apėmusios pandemijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pernai sausį Šiaurės Korėja uždarė savo sienas, kad apsisaugotų nuo kaimyninėje Kinijoje prasidėjusios ir visą pasaulį apėmusios pandemijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2021, 8:08 AM

Atleisti pareigūnai „sukėlė rimtą incidentą, keliantį didžiulę krizę valstybės ir jos žmonių saugumui“, per politinio biuro posėdį pasakė Kim Jong Unas. Jį pacitavo valstybinė naujienų agentūra KCNA, daugiau detalių nepateikusi.

Pernai sausį Šiaurės Korėja uždarė savo sienas, kad apsisaugotų nuo kaimyninėje Kinijoje prasidėjusios ir visą pasaulį apėmusios pandemijos.

Dėl to branduolinį ginklą turinti šalis, kuriai taikomos tarptautinės sankcijos, yra labiau izoliuota nei bet kada: ekonomine prasme gyvybiškai svarbi prekyba su Kinija kone sustojo, visi tarptautinės pagalbos darbuotojai išvyko.

Šį mėnesį Pchenjanas pripažino, kad susiduria su maisto krize.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.