Maskvoje sulaikytas kanalo „Navalnyj LIVE“ buvęs režisierius A. Jakovlevas

Rusijos sostinės Šeremetjevo oro uoste trečiadienį sulaikytas kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno „YouTube“ kanalo „Navalnyj LIVE“ buvęs režisierius Aleksejus Jakovlevas, pranešė jo advokatas Sergejus Telnovas.

Šeremetjevo oro uoste sulaikytas kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno „YouTube“ kanalo „Navalnyj LIVE“ buvęs režisierius Aleksejus Jakovlevas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šeremetjevo oro uoste sulaikytas kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno „YouTube“ kanalo „Navalnyj LIVE“ buvęs režisierius Aleksejus Jakovlevas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2021, 9:17 AM, atnaujinta Jul 1, 2021, 9:18 AM

„A. Jakolevas buvo sulaikytas Šeremetjevo oro uoste nusileidus jo lėktuvui. Mano turima informacija, jis vežamas į Tyrimų komitetą, kur bus apklaustas kaip liudytojas tiriant baudžiamąją bylą dėl sukčiavimo. Važiuoju pas jį“, – sakė advokatas.

Naujienų agentūrai „Interfax“ oficialių komentarų iš teisėsaugos institucijų apie A. Jakolevo sulaikymą kol kas nepavyko gauti.

2020 metų gruodžio 29 dieną Tyrimų komitetas informavo, kad opozicionieriui A. Navalnui iškelta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo stambiu mastu.

Kaip nurodė Tyrimų komitetas, virtinės su A. Navalnu susijusių ne pelno organizacijų, įskaitant jo įkurtą Kovos su korupcija fondą (FBK), veiklai iš fizinių asmenų buvo surinkta per 588 mln. rublių aukų. Šios lėšos turėjo būti naudojamos išimtinai šių organizacijų reikmėms, tačiau A. Navalnas su kitais asmenimis išleido 356 mln. rublių asmeninėms reikmėms, tvirtina Tyrimų komitetas.

Anksčiau šį mėnesį Maskvos teismas patenkino sostinės prokuratūros prašymą pripažinti FBK ir A. Navalno regioninių biurų tinklą ekstremistinėmis organizacijomis, jas uždrausti ir likviduoti.

Pats A. Navalnas, garsiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas, nuo kovo vidurio atlieka pustrečių metų laisvės atėmimo bausmę Pokrovo kolonijoje netoli Maskvos, laikomoje viena griežčiausių pataisos įstaigų Rusijoje.

Jis buvo nuteistas kalėti už tai, kad pažeidė ankstesnėje byloje dėl sukčiavimo ir lėšų pasisavinimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi užsienyje po sunkaus apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.