Irake raketomis apšaudyta aviacijos bazė, kur laikoma JAV karių

Irake trys raketos pirmadienį smogė aviacijos bazei, kurioje laikoma amerikiečių karių, bet žmonės per šį incidentą nenukentėjo, pranešė JAV vadovaujamos koalicijos atstovas.

 Irake raketomis apšaudyta aviacijos bazė, kur laikoma JAV karių.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Irake raketomis apšaudyta aviacijos bazė, kur laikoma JAV karių.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2021, 8:55 PM

Irake veikiančios tarptautinės koalicijos atstovas pulkininkas Wayne'as Marotto savo „Twitter“ žinutėje rašo, kad Ain al Asado bazė ankstyvą popietę buvo „atakuota trimis raketomis“.

„Raketos krito bazės pakraščiuose. Sužeistų nėra, o žala tebevertinama“, – nurodė kariškis.

Vakarinėje Anbaro provincijoje esanti Ain al Asado bazė jau ne kartą yra tapusi atakų, dėl kurių Vašingtonas kaltina su Iranu susijusias sukarintas grupes, taikiniu.

Dalyvaudamos tarptautinėje koalicijoje, kovojančioje su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS), Jungtinės Valstijos yra dislokavusios Irake 2,5 tūkst. karių. Nuo šių metų pradžios prieš amerikiečių pajėgas Irake buvo surengta jau daugiau kaip 40 atakų.

Atsakomybės už pirmadienio ataką kol kas niekas neprisiėmė. Ji buvo surengta praėjus savaitei po JAV aviacijos smūgių proiranietiškiems kovotojams Irake ir Sirijoje.

Pentagonas nurodė, kad šie antskrydžiai yra atsakas į išpuolius prieš JAV interesus regione. Valstybės sekretorius Antony Blinkenas pareiškė, kad smūgiai pasiuntė „stiprią žinią“ nebepuldinėti amerikiečių pajėgų.

Irako sukarintų organizacijų aljansas „Hashed al Shaabi“, kuriam priklauso kelios glaudžius ryšius su Iranu palaikančios grupės ir kuris yra įgijęs didelę įtaką šalies politikai, teigė, kad per amerikiečių antskrydžius Kaimo regione netoli sienos su Surija žuvo keturi jo kovotojai.

Naktį iš birželio 27-osios į 28-ąją JAV aviacija smogė kovotojų kompleksams ir ginklų sandėliams dviejose vietose Sirijoje ir vienoje – Irake, nurodė Pentagonas.

Proiranietiškos grupės veikia tiek Irake, laikančiame ir Teheraną, ir Vašingtoną savo sąjungininkais, tiek karo krečiamoje Sirijoje, kurios vyriausybę šiitiška respublika uoliai remia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.