Armėnija pranešė apie susišaudymo incidentą su Azerbaidžano kariuomene

Armėnija antradienį apkaltino Azerbaidžaną, kad per susišaudymą – dar vieną incidentą tarp šalių, konfliktuojančių dėl Kalnų Karabacho – vienas iš jos karių buvo sužeistas.

Pasak Armėnijos kariuomenes, jos karys patyrė „lengvą“ sužeidimą, o per susirėmimą buvo sužeisti ir du Azerbaidžano kariai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Pasak Armėnijos kariuomenes, jos karys patyrė „lengvą“ sužeidimą, o per susirėmimą buvo sužeisti ir du Azerbaidžano kariai.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 6, 2021, 4:17 PM

Pasak Armėnijos kariuomenes, jos karys patyrė „lengvą“ sužeidimą, o per susirėmimą buvo sužeisti ir du Azerbaidžano kariai.

Šia informaciją Baku paneigė.

Ilgametis konfliktas dėl armėnų apgyvendinto regiono Azerbaidžane praėjusių metų rugsėjį peraugo į karą, nusinešusį daugiau nei 6,5 tūkst. gyvybių.

Kariniai veiksmai baigėsi lapkritį Rusijai tarpininkaujant pasiektomis paliaubomis, pagal kurias Jerevanas atidavė azerbaidžaniečiams kai kurias teritorijas, kurias jis kontroliavo kelis pastaruosius dešimtmečius.

Armėnijos kariuomenės štabo viršininkas Samvelas Asatrianas antradienį žurnalistams teigė, kad „Azerbaidžano pajėgos paleido ugnį netoli Verin Žoržos kaimo“ Armėnijos rytiniame Gegarkuniko rajone.

Apie žuvusiuosius nepranešta.

Baku paneigė susidūrimą ir pareiškė įtariantis, kad kilo koks nors vidaus incidentas tarp Armėnijos karių.

„Azerbaidžano kariuomenės daliniai nešaudė. Tarp [Azerbaidžano] karių nėra sužeistų. Tai galėjo būti incidentas tarp Armėnijos karių“, – sakoma Baku gynybos ministerijos pranešime.

Įtampa tarp Baku ir Jerevano sustiprėjo nuo gegužės, kai Armėnija apkaltino Azerbaidžano kariuomenę kirtus jos pietinę sieną, kad surengtų apsiaustį prie ežero, kuriuo dalijasi abi šalys.

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas tuo metu paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino karinės paramos.

Maskva pareiškė padėsianti nustatyti kaimynių sienas ir demarkacijos liniją.

Etniniai armėnų separatistai Kalnų Karabache atsiskyrė nuo Azerbaidžano žlugus Sovietų Sąjungai, o kilęs konfliktas nusinešė apie 30 tūkst. gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.