Dubajaus uoste po sprogimo kilęs gaisras suvaldytas

Gaisras konteineriniame laive Dubajaus uoste, kilęs po galingo sprogimo, jau suvaldytas, apie nukentėjusiuosius nepranešama, ketvirtadienį paskelbė Dubajaus emyrato žiniasklaidos biuras.

 Dubajuje driokstelėjo galingas sprogimas.<br>Lrytas.lt montažas.
 Dubajuje driokstelėjo galingas sprogimas.<br>Lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-07 23:54, atnaujinta 2021-07-08 09:13

Vėlai trečiadienį įvykusio sprogimo priežastis kol kas nežinoma. Mažiausiai trys gyventojai pranešė, kad per sprogimą smarkiai sudrebėjo jų namų langai ir durys.

„Viename konteineryje laive Džebel Ali uoste įvykusio sprogimo sukeltas gaisras suvaldytas; apie aukas nepranešama“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Dubajaus žiniasklaidos biuras.

Laivas rengėsi prisišvartuoti, sakoma kitame biuro pranešime.

Prie jo buvo pridėtas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip ugniagesiai gesino gaisrą dideliame, konteinerių prikrautame laive.

Dubajaus policija pranešė, kad trijuose iš 130 laive esančių konteinerių buvo degių medžiagų ir kad laive buvo 14 įgulos narių.

Džebel Ali uostas gali priimti lėktuvnešius ir 2017-aisiais buvo intensyviausiai JAV karinio jūrų laivyno naudojamas uostas už JAV teritorijos ribų.

Džebel Ali uostas taip pat yra didžiausias Vidurio Rytuose ir vienas didžiausių pasaulyje. Per jį gabenama daug krovinių iš Indijos, Afrikos ir Azijos. Logistikos grupės „DP World“ valdomame uoste yra keturi didžiuliai konteinerių terminalai, galintys priimti vienus didžiausių laivų pasaulyje.

Uosto administracija sakė, jog „imasi visų būtinų priemonių, kad užtikrintų normalų laivų judėjimą“.

Tokie incidentai kaip trečiadienio sprogimas ir gaisras laive yra retas dalykas šiame itin saugiame emyrate, drauge su šešiais kitais sudarančiame Jungtinius Arabų Emyratus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.