Indijos premjerui vykdant vyriausybės pertvarkymą atsistatydino 12 ministrų

Iš Indijos vyriausybės trečiadienį atsistatydino 12 ministrų, įskaitant Sveikatos, Aplinkos apsaugos ir Švietimo ministerijų vadovus, pranešė prezidentūra.

 Indijos premjerui vykdant vyriausybės pertvarkymą atsistatydino 12 ministrų.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Indijos premjerui vykdant vyriausybės pertvarkymą atsistatydino 12 ministrų.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 5:01 PM

Jų atsistatydinimas yra dalis ministro pirmininko Narendros Modi vyriausybės pertvarkymo prieš artėjančius svarbius vietos valdžios rinkimus, šalyje katastrofiškai išaugus sergamumui koronavirusine infekcija.

Balandžio ir gegužės mėnesiais kilus COVID-19 pliūpsniui ypač daug visuomenės kritikos sulaukė sveikatos apsaugos ministras Harshas Vardhanas.

Daugelyje rajonų sveikatos apsaugos sistema patyrė didžiulį spaudimą, daug ligoninių pritrūko lovų, deguonies ir vaistų.

Teisės ir teisingumo bei informacinių technologijų ministras Ravi Shankaras Prasadas pastaraisiais mėnesiais įsivėlė į aršų ginčą su užsienio socialinių tinklų bendrovėmis.

Jo ministerija paskelbė taisyklių pakeitimus, reikalaujančius, kad bendrovės turi nustatyti pranešimų, laikomų keliančiais grėsmę Indijos suverenitetui, valstybės saugumui ar viešajai tvarką, „pirmąjį iniciatorių“ ir kad tokios žinutės turi būti pašalintos.

Tačiau R. Sh. Prasadas turėtų atlikti svarbų vaidmenį N. Modi partijoje „Bharatiya Janata“ (BJP) prieš artėjančius valstijų rinkimus, rašo spauda.

Tarp atsistatydinusių yra aplinkos, miškų ir klimato kaitos ministras Prakashas Javadekaras, taip pat atsakingas už informaciją, transliacijas ir sunkiąją pramonę.

Vyriausybę taip pat paliko švietimo ministras Rameshas Pokhriyalas Nishankas, sakoma prezidentūros paskelbtame pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.