Somalio sostinėje per sprogdinimą žuvo mažiausiai devyni žmonės

Somalio sostinėje Mogadiše per užminuotas automobilis šeštadienį sprogo per pasikėsinimą į aukšto rango policijos pareigūną, pranešė policija ir įvykio liudininkai

Somalio sostinėje Mogadiše per užminuotas automobilis šeštadienį sprogo per pasikėsinimą į aukšto rango policijos pareigūną<br>AP/Scanpix nuotr.
Somalio sostinėje Mogadiše per užminuotas automobilis šeštadienį sprogo per pasikėsinimą į aukšto rango policijos pareigūną<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2021, 1:44 PM

Medinos ligoninės gydytojas Mohamedas Nuras žurnalistams sakė, kad į jo įstaigą buvo atvežti devyni žuvusieji ir aštuoni sužeistieji, bet pridūrė, kad tikrasis aukų skaičius tikriausiai yra didesnis.

„Esu tikras, kad [aukų ir sužeistųjų] skaičius yra didesnis, nes dalis aukų buvo išvežtos į kitas ligonines, tarp jų privačias“, – kalbėjo gydytojas

„Komisaras nenukentėjo, tačiau yra ir kitų nukentėjusiųjų dėl įvykio“, – teigė Somalio policijos atstovas Sadiiqas Dudishe.

Pasak jo, mirtininkas sprogmenų prikrauta transporto priemone judrioje sostinės sankryžoje smogė automobilių kolonai, vežusiai Banadyro regiono policijos komisarą Farhaną Mohamudą.

„Galingas sprogimas pareikalavo ir policininkų, ir civilių aukų“, – pranešė už kelių metrų nuo įvykio vietos buvęs įvykio liudininkas Mire Adanas. Jis sakė suskaičiavęs šešis žuvusiuosius.

„Visą incidento zoną apėmė dūmai, nes sprogimas sukėlė gaisrą; mačiau kelis žuvusiųjų kūnus, kurių dauguma buvo civiliai“, – teigė kitas įvykio liudininkas Osmanas Adanas.

Atsakomybę už ataką prisiėmė su teroristų tinklu „al Qaeda“ susijusi džihadistų grupuotė „al Shabaab“, nuo 2007 metų siekianti nuversti Somalio vyriausybę ir dažnai rengianti išpuolius prieš saugumo pajėgas, taip pat vyriausybės ir civilių taikinius.

Banadyro regionas yra pietryčių Somalyje ir apima Mogadišą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.