Nyderlanduose – rekordinis skaičius, susijęs su koronaviruso reproduktyvumo indeksu

Nyderlanduose koronaviruso reproduktyvumo indeksas pasiekė rekordinį lygį nuo pandemijos pradžios. Tai antradienį šalies parlamente pareiškė Nacionalinio sveikatos apsaugos ir aplinkos instituto atstovė Aura Timen.

 Nyderlanduose – rekordinis skaičius, susijęs su koronaviruso reproduktyvumo indeksu.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
 Nyderlanduose – rekordinis skaičius, susijęs su koronaviruso reproduktyvumo indeksu.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 13, 2021, 9:14 PM

Pasak jos, situacija, susijusi su infekcijos plitimu šalyje, kelia didelį susirūpinimą. „Viruso reproduktyvumo indeksas sudaro 2,17, šis rodiklis – aukščiausias nuo pandemijos pradžios“, – pažymėjo specialistė. Tai reiškia, kad 100 žmonių vidutiniškai užkrečia 217 kitų žmonių. Dėl to spartėja infekcijos plitimas. Dar penktadienį viruso reproduktyvumo indeksas sudarė 1,37.

Pastarosiomis dienomis Nyderlanduose smarkiai išaugo per parą nustatomų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius. Dar prieš dvi savaites šalyje kasdien buvo fiksuojama mažiau kaip tūkstantis naujų atvejų, o pastarosiomis dienomis Covid-19 diagnozuojamas 8-10 tūkst. žmonių.

Kaip pažymi ekspertai, to priežastis – sprendimas smarkiai sušvelninti koronavirusinius apribojimus nuo birželio 26 d. ir draudimo organizuoti masinius renginius atšaukimas nuo birželio 30 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.