Meksikoje dėl mokyklos griūties kaltinamam ekspertui skirta 208 metų įkalinimo

Meksikos teisėjas trečiadienį paskyrė 208 metų įkalinimo bausmę statybų ekspertui, patvirtinusiam planą atlikti rekonstrukcijos darbus vienoje mokykloje, kaip manoma, nulėmusius 26 gyvybes nusinešusią pastato griūtį per 2017 metų žemės drebėjimą.

 Meksikoje dėl mokyklos griūties kaltinamam ekspertui skirta 208 metų įkalinimo.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Meksikoje dėl mokyklos griūties kaltinamam ekspertui skirta 208 metų įkalinimo.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 9:26 AM

Tai kol kas ilgiausia laisvės atėmimo bausmė dėl 7,1 balo žemės drebėjimo, įvykusio 2017-ųjų rugsėjo 19 dieną, bet ji didele dalimi tėra simbolinė, nes Meksikoje draudžiama įkalinimo iki gyvos galvos bausmė, o ilgiausias įkalinimas gali trukti 60 metų.

Prokurorai sakė, kad Juanas Mario Velarde, rekonstrukcijos „atsakingasis direktorius“, buvo nuteistas dėl 26 kaltinimų nužudymu. Jis buvo tarp šimtų privačių ekspertų, kuriems mokama už statybų saugumo ir standartų priežiūrą.

Šios sugriuvusios privačios Meksiko pradinės mokyklos savininkė ir direktorė Monica Garcia Villegas pernai buvo nuteista 31 metus kalėti dėl kaltinimų netyčiniu nužudymu.

Sugriuvus didelei Enrique Rebsameno mokyklos pastato daliai, žuvo 19 moksleivių ir septyni suaugusieji, visi – mokyklos darbuotojai.

M. Garcia Villegas buvo teisiama, nes pareigūnai nustatė, kad jos sprendimas ant mokyklos pastato dalies nederamai pristatyti butą prisidėjo prie pastato griūties.

Kaip ir kitais atvejais, pareigūnai prieš drebėjimą, iš viso nusinešusį 228 gyvybes sostinėje ir dar 141 gyvybę gretimose valstijose, regis, netaikė statybų saugos ir statinių eksploatavimo taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.