Berlyne oro uoste buvo sulaikyta rašytoja S. Aleksijevič: įtarta, kad jos krepšyje – bomba

Nobelio literatūros premijos laureatė, žymi Baltarusijos žurnalistė Sviatlana Aleksijevič buvo sulaikyta Berlyno oro uoste, iš kur ruošėsi vykti į Vroclavą. Buvo įtariama, kad rašytoja turi bombą, tačiau šie įtarimai buvo vėliau paneigti.

 Nobelio literatūros premijos laureatė, žymi Baltarusijos žurnalistė Sviatlana Aleksijevič buvo sulaikyta Berlyno oro uoste, iš kur ruošėsi vykti į Vroclavą. <br> NTB/Scanpix nuotr.
 Nobelio literatūros premijos laureatė, žymi Baltarusijos žurnalistė Sviatlana Aleksijevič buvo sulaikyta Berlyno oro uoste, iš kur ruošėsi vykti į Vroclavą. <br> NTB/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2021, 5:16 PM, atnaujinta Jul 16, 2021, 5:18 PM

„Jai buvo leista išvykti tik tada, kai lėktuvas išskrido. Bomba nerasta, – feisbuke rašė Olgos Tokarczuk fondas. – S.Aleksijevič turėjo atvykti į Vroclavą vakar prieš vidurnaktį. Vėlai vakare sužinojome, kad ji buvo areštuota Berlyno oro uoste, įtarus, jog turėjo bombą.“

„Oro uosto tarnybos darbuotojas paėmė mano krepšį, įtariai į jį pasižiūrėjęs dar kartą patikrino naudodamas kitą įrangą. Ir tada informavo ketinąs apžiūrėti mano daiktus nuodugniai. Aš pasakiau pirmyn. Norėjau jam padėti, bet krepšį tarnautojas atidarė pats. Tik atidaręs staigiu judesiu jį numetė“, – apie įvykį portalui polsatnews.pl pasakojo S. Aleksijevič.

Kaip teigė rašytoja, ilgą laiką išvis nieko nevyko, tik vėliau viena oro uosto darbuotojų pasakė, kad jos laukia policija. Pareigūnams atvykus, S. Aleksijevič daiktai buvo dar kartą patikrinti.

„Jie viską patikrino, bombos nebuvo, pasakė, kad galiu eiti. Neatsiprašė, nekomentavo. Iki išvykimo buvo likusios 5 minutės. Aš neturėjau galimybės išskristi“, – sakė S. Aleksijevič.

Nobelio premijos laureatė vyko į renginį „S. Aleksijevič ir Olgos Tokarčiuk protestas“. Organizatoriams pavyko autorę į Lenkiją atvežti automobiliu.

S. Aleksijevič prisipažino, kad niekada anksčiau nebuvo atsidūrusi tokioje situacijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.