Dar vienas susišaudymas Vašingtone: prie beisbolo stadiono pašauti trys žmonės

JAV sostinėje šeštadienį prie beisbolo stadiono, kuriame varžybas stebėjo tūkstančiai žmonių, buvo pašauti trys asmenys, o dėl incidento teko sustabdyti rungtynes ir paprašyti žiūrovus palikti aikštę.

Prie beisbolo stadiono, kuriame varžybas stebėjo tūkstančiai žmonių, buvo pašauti trys asmenys.<br>USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Prie beisbolo stadiono, kuriame varžybas stebėjo tūkstančiai žmonių, buvo pašauti trys asmenys.<br>USA TODAY Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 18, 2021, 9:23 AM

Policija iš pradžių buvo pranešusi, kad pašauti keturi žmonės, tačiau Vašingtono policijos aukšto rango pareigūnas Ashanas Benedictas vėliau patikslino, kad buvo sužaloti trys asmenys.

Jo teigimu, du iš nukentėjusiųjų sėdėjo vienoje iš dviejų transporto priemonių, dalyvavusių šaudyme. Trečioji auka buvo moteris ant šaligatvio už stadiono, į kurį ji buvo atėjusi pasižiūrėti rungtynių.

„Niekada šio incidento metu stadione rungtynes stebėjusiems žmonėms nebuvo iškilęs joks pavojus. Tai nebuvo aktyvaus šaulio incidentas. Viskas vyko už stadiono ribų“, – žurnalistams sakė A. Benedictas.

Pasak pareigūno, nukentėjusiai moteriai „turėtų būti viskas gerai“.

Tas rungtynes stebėję naujienų agentūros AFP žurnalistai pasakojo, kad kai kurie žiūrovai, išgirdę keliolika šūvių už stadiono pasileido bėgti išėjimų link, o kiti liko savo vietose, laikydamiesi pirminės pranešėjo rekomendacijos.

Kaip rodo socialiniuose tinkluose paskelbta filmuota medžiaga iš rungtynių, kelios automato šūvių serijos buvo aiškiai girdėti stadione, o kitame vaizdo įraše matyti žmonių minios, skubiai paliekančios tribūnas.

Jungtinės Valstijos jau seniai kenčia incidentų, susijusių su šaunamaisiais ginklais, pradedant atsitiktinio šaudymo atvejais, baigiant didelėmis šaudynėmis, kurių taikiniais tapdavo mokyklos, darbovietės ir prekybos centrai.

Sužalojimai pavojaus gyvybei nekelia

Kelių policijos automobilių švyturėliai apšvietė gatvę ir girdėjosi sirenos, kai Vašingtono „Nationals“ ir San Diego „Padres“ rungtynes stebėjusių žmonių buvo paprašyta palikti stadioną, įsikūrusį pietų Vašingtone.

Policija per tviterį pranešė, kad vyksta tyrimas, tačiau pabrėžė, kad, „regis, šiuo metu nėra tebesitęsiančios grėsmės“.

Leidinys „The Washington Post“, remdamasis policija, pranešė, kad dviejų nukentėjusiųjų patirti sužalojimai pavojaus jų gyvybėms nekelia: vienas vyras buvo pašautas į koją, o moteris – į nugarą.

Informacijos apie trečio asmens būklę kol kas nėra.

Sankryžą prie stadiono, kur įvyko incidentas, atitvėrė policija.

Oficialioje Vašingtono „Nationals“ paskyroje tviteryje buvo pranešta, kad apie įvykusį incidentą buvo pranešta praėjus kelioms minutėms po jo ir kad žiūrovai buvo paraginti palikti aikštę.

Dėl šalia stadiono įvykusio incidento sustabdytos varžybos bus pratęstos sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų