Po naujienų apie Taivano ambasadą Lietuvoje – Kinijos reakcija: siunčia perspėjimą

Kinija antradienį perspėjo Lietuvą „nesiųsti klaidingų signalų Taivano nepriklausomybės jėgoms“, po pasirodžiusių pranešimų apie Lietuvoje planuojamą atidaryti Taivano atstovybę. Tokiam žingsniui tvirtai pritarė ir JAV, praneša „Reuters“

Kinija antradienį perspėjo Lietuvą „nesiųsti klaidinų signalų Taivano nepriklausomybės jėgoms“. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Kinija antradienį perspėjo Lietuvą „nesiųsti klaidinų signalų Taivano nepriklausomybės jėgoms“. (Asociatyvi nuotr.)<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 5:45 PM, atnaujinta Jul 20, 2021, 5:57 PM

Pekinas įsitikinęs, kad demokratiškai valdoma sala yra „vienos Kinijos“ dalis – tai yra opiausias šalies teritorinis klausimas.

Kinijos Taivano reikalų biuras pareiškė prieštaraujantis bet kuriai šaliai, kuri palaiko diplomatinius ryšius ar skelbia apie oficialius santykius su Taivanu.

„Mes raginame Lietuvą laikytis vienos Kinijos principo ir nesiųsti neteisingų signalų Taivano nepriklausomybės pajėgoms“, – sakoma kinų pranešime.

Parengta pagal „Reuters“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.