A. Lukašenka nesiliauja grasinti: lietuvius vadino „naciais“, per sieną žada paleisti ginkluotus migrantus

Trečiadienį Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka į Minską buvo pasikvietęs visus režimui lojalius Baltarusijos ambasadorius, reziduojančius kitose valstybėse. Daugiausiai dėmesio buvo skirta naujos strategijos parengimui, kuri būtų orientuota „į Azijos, Afrikos šalis“, o pritraukti naudos iš tų šalių turės Baltarusijos diplomatai.

A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2021, 5:07 PM, atnaujinta Jul 21, 2021, 5:12 PM

Tačiau tai, ką dar kalbėjo A.Lukašenka, buvo paviešinta kiek vėliau. Jis kaltino ir grasino Lietuvai tikindamas, kad Lietuva siunčia nelegalius migrantus į Baltarusiją ir prieš juos smurtauja.

A.Lukašenkos teigimu, lietuviai kankina, šaiposi ir verčia migrantus grįžti į Baltarusiją. Jis teigia, kad Lietuvos paseniečiai atrinko 26 žmones, daugiausia vaikus ir moteris, atėmė jų dokumentus, juos suplėšė ir išsiuntė per Baltarusijos sieną.

„Naciai, jūs dar pasigailėsite. Tai tik pradžia. Į kiekvieną veiksmą yra atoveiksmis“, – sakė jis.

A. Lukašenka tikino, kad iš Irako ir Afganistano į Lietuvos pusę keršyti lietuviams už jų tariamus nusikaltimus „jau veržiasi radikalūs ir ginkluoti musulmonai“.

„Jie pasiuntė tuos 26 žmones per sieną, šaudydami jiems virš galvų. Juos sumušė. Kai kurie iš jų dabar gydomi ligoninėje. Buvo ir nėščia moteris su vaikais. Nejaugi ji ir jos vaikučiai kėlė grėsmę Europos Sąjungai ir Lietuvai? Nieko panašaus. Ji bėgo nuo karo. Karo, kurį jie sukėlė Artimuosiuose Rytuose, pradedant Alžyru ir baigiant Sirija, – sakė A. Lukašenka. – Ar žinote, kas šiandien ryte vyksta? Kai tik Artimuosiuose Rytuose, Irake ir kitose šalyse, netgi Turkijoje, pamatė šiuos kadrus.“

Tačiau nėra žinoma apie jokius kadrus, kurie galėjo būti paviešinti.

„Šiandien jau sakiau, kad dabar pradės plūsti ginkluoti žmonės, kad apgintų nuskriaustuosius. Klausykite, jeigu karą išgyvenęs žmogus ten pateks turėdamas ginklą, vargu ar apsiribos iš Artimųjų Rytų ir Afganistano atklydusių nėščių moterų gynimu. Ten tokie dalykai dėsis“, – sakė A. Lukašenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.