Donaldo Trumpo artimas padėjėjas apkaltintas užsienio agento veikla

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo artimas padėjėjas, vienas svarbiausių jo lėšų rinkimo žmonių Thomas Barrackas antradienį buvo areštuotas ir apkaltintas nedeklaruota lobistine veikla užsienio vyriausybės naudai.

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo artimas padėjėjas buvo areštuotas.<br>AP/AFP/„Scanpix“ nuotr.
Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo artimas padėjėjas buvo areštuotas.<br>AP/AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2021, 8:03 AM

Teisingumo departamentas paskelbė federaliniame teisme Niujorke pareikštą kaltinamąjį aktą trims įtariamiesiems, tarp jų turtingam 74 metų verslininkui Th. Barrackui, dėl neįsiregistravimo Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) agentais bandant paveikti D. Trumpo užsienio politiką prezidento rinkimų kampanijos metu ir vėliau.

„Atsakovai ne kartą pasinaudojo Barracko draugystėmis ir galimybėmis bendrauti su kandidatu, kuris galiausiai buvo išrinktas prezidentu, [ir] kampanijos bei vyriausybės aukšto rango pareigūnais,.. kad remtų užsienio vyriausybės politikos tikslus neatskleisdami savo tikrojo lojalumo“, – sakoma generalinio prokuroro pavaduotojo pareigas einančio Marko Lesko pareiškime.

„Kaltinamajame akte [aprašytas] įtariamas elgesys yra ne kas kita kaip tų pareigūnų Jungtinėse Valstijose, įskaitant buvusį prezidentą, išdavimas“, – sakė M. Lesko.

Th. Barrackas, privačiojo kapitalo investuotojas ir ilgametis D. Trumpo draugas, vadovavęs jo 2017 metų inauguracijos komitetui, taip pat apkaltintas trukdymu teisingumui ir melagingais pareiškimais Federaliniam tyrimų biurui (FTB) apie savo darbą JAE naudai.

Th. Barracko atstovas paskelbė pareiškimą, kad vyras nuo pat pradžių savanoriškai bendravo su tyrėjais.

„Jis nekaltas ir padarys kaltės nepripažinimo pareiškimą“, – sakė atstovas laikraščiui „The New York Times“.

Pats D. Trumpas nėra kaltinamas ar įtariamas, bet tai yra dar viena Niujorko nekilnojamojo turto magnato aplinkos žmonių teisinė problema.

Anksčiau šį mėnesį D. Trumpo kompanija ir ilgametis finansų vadovas Allenas Weisselbergas buvo apkaltinti mokestiniais nusikaltimais ir sukčiavimu. Ir „The Trump Organization“, ir A. Weisselbergas padarė kaltės nepripažinimo pareiškimus.

Drauge su Th. Barracku yra kaltinami 27 metų Matthew Grimesas, Th. Barracko investicijų valdymo firmos darbuotojas, ir JAE pilietis Rashidas Sultanas Rashidas al Malikas Alshahhi, susirašinėdavęs su Th. Barracku ir M. Grimesu, ir susitikdavęs su jais JAE ir JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.