Rusijoje aptiktas slaptas kalėjimas ir žmogaus dydžio krematoriumas: kilmė – vis dar neaiški

Pirmadienį Sankt Peterburge įsikūrusi žiniasklaida pranešė, kad apleistame kaime šiek tiek už miesto aptiktas slaptas požeminis kalėjimas su žmogaus dydžio krematoriumu, kuris užmaskuotas kaip gyvenamasis namelis.

 Pirmadienį Sankt Peterburge įsikūrusi žiniasklaida pranešė, kad apleistame kaime šiek tiek už miesto aptiktas slaptas požeminis kalėjimas su žmogaus dydžio krematoriumu, kuris užmaskuotas kaip gyvenamasis namelis.  <br> Imago/Scanpix nuotr.
 Pirmadienį Sankt Peterburge įsikūrusi žiniasklaida pranešė, kad apleistame kaime šiek tiek už miesto aptiktas slaptas požeminis kalėjimas su žmogaus dydžio krematoriumu, kuris užmaskuotas kaip gyvenamasis namelis.  <br> Imago/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 7:30 PM

Vaizdo įraše, kuriuo pasidalijo miesto leidinys 47news.ru, matyti dvi kalėjimo kameros su dviaukštėmis lovomis ir tualetais užtvindytame namelio rūsyje. Šalia vienos iš kamerų žurnalistai nufilmavo įėjimą į, atrodo, antrą, gilesnį rūsį, į kurį dėl potvynio nebuvo galima patekti.

Pasak žiniasklaidos, į požeminį bunkerį galima patekti per garažą, kuriame telpa policijos mikroautobusų dydžio transporto priemonės ir kuris nusileidžia tiesiai į rūsį.

Kitame vaizdo įraše, kurį leidinys teigė gavęs iš tyrėjų, matyti medinis namelis ir aplinkinė teritorija, įskaitant 3 metrų ilgio gofruoto metalo tvorą.

Nustatyta, kad už kotedžo esančioje pirtelėje buvo slaptas liukas, vedantis į užlietą „žmogaus kūno dydžio krosnį“.

Pasak 47news.ru, valdžios institucijos teigė, kad ekspertizė parodė, jog krosnyje yra „biologinių liekanų“, tačiau nenurodė, ar tai buvo žmonių, ar gyvūnų palaikai.

Leidinio pateiktame vaizdo įraše matėsi šalia didelės duobės, kurią supo statybinės medžiagos, esanti sunykusi medinė konstrukcija.

47news.ru teigė, kad jos komanda aplankė bunkerį po to, kai apie jo egzistavimą jai pranešė „kažkoks migrantas, kuris galbūt bandė pavogti likusius daiktus, bet negalėjo pasilaikyti sau to, ką pamatė“.

Vietiniai Leningrado srities Agalatovskojės kaimo, esančio už 44 km į šiaurę nuo Sankt Peterburgo, gyventojai leidiniui pasakojo, kad Rusijos tyrimų komitetas dirbo toje vietoje 2020 m.

Kaimo vadovas Vladimiras Sidorenka kitai Rusijos naujienų svetainei „Podyom“ sakė, kad Tyrimų komitetas slaptą kalėjimą aptiko prieš trejus metus.

„Iki šiol niekas nerašė ir nežinojo apie tai, kas ten įvyko, išskyrus valdžios institucijas“, – cituojamas V. Sidorenka.

Cituodamas savo neįvardytus šaltinius, 47news.ru teigė, kad pirmasis bunkerio savininkas buvo įvardytas kaip buvęs ikiteisminio tyrimo įstaigos viršininkas, kuris išėjo į pensiją 2004 m. ir mirė 2018 m., sulaukęs 51 metų. Pranešama, kad antrasis jo savininkas yra 50-metis verslininkas ir ne kartą sulaikytas nusikaltėlis, pirmą kartą nuteistas už pagrobimą 2001 m. ir 2010 m. pakeitęs savo vardą į „Escobar“.

Po to, kai radinys sulaukė atgarsio Rusijos žiniasklaidoje ir netoliese gyvenantys žmonės keliavo jo aplankyti, pirmadienį „Podyom“ pranešė, kad visas objektas Tyrimų komiteto prašymu buvo nugriautas buldozeriu.

„Mes to niekaip nekomentuojame“, – sakė Tyrimų komiteto atstovė spaudai, kai buvo paprašyta paaiškinti jų buvimą ten 2018 ir 2020 m.

Pasak 47news.ru, tyrėjai pateko į aklavietę, sekdami slapto požeminio kalėjimo kilmę.

Parengta pagal „The Moscow Times“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.