Tadžikistanas sako esąs pasirengęs priimti 100 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano

Tadžikistanas penktadienį pareiškė esąs pasirengęs priimti iki 100 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano, kur, traukiantis JAV vadovaujamoms tarptautinėms pajėgoms, Talibano sukilėliai vėl atsikovoja prarastas teritorijas.

Tadžikistanas sako esąs pasirengęs priimti 100 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Tadžikistanas sako esąs pasirengęs priimti 100 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2021, 8:49 PM

Šalis kartu su tarptautinėmis organizacijomis rengiasi afganų antplūdžiui, spaudos konferencijoje sakė Tadžikistano ekstremalių situacijų komiteto vadovo pavaduotojas Emomalis Ibrokhimzoda.

E. Ibrokhimzoda sakė, kad šalies karinėse poligonuose „šiuo metu įmanoma priimti ir apgyvendinti apie 100 tūkst. pabėgėlių iš Afganistano“.

Tadžikistanas turi sukaupęs daug palapinių, patalynės ir kitų daiktų, kurių prireiks potencialiems pabėgėliams, sakė E. Ibrokhimzoda, pridurdamas, kad esant reikalui, galėtų priimti ir dar daugiau pabėgėlių.

Tadžikistanas turi maždaug 1 300 kilometrų sieną su Afganistanu. Šalis jau suteikė laikiną prieglobstį daugiau nei tūkstančiui Afganistano vyriausybės karių, priverstų trauktis nuo kovotojų apšaudymo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.