Ištikimo V. Putino bendražygio D. Medvedevo politinei karjerai grasina sūnaus meilė Amerikai

Buvęs Rusijos prezidentas ir premjeras Dmitrijus Medvedevas jau nebegali svajoti grįžti į tokias politikos aukštumas. Taip galima spręsti iš informacijos apie jo sūnų Ilją, viešai pašlovinusį JAV.

Jeigu I.Medvedevas apsispręs visam laikui pasukti į JAV, jo tėvas D.Medvedevas jau negalės tikėtis jokio aukšto politinio posto Rusijoje.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr.
Jeigu I.Medvedevas apsispręs visam laikui pasukti į JAV, jo tėvas D.Medvedevas jau negalės tikėtis jokio aukšto politinio posto Rusijoje.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr.
D.Medvedevas.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr.
D.Medvedevas.<br>TASS/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Maskva

2021-07-27 21:09, atnaujinta 2021-07-28 10:06

Rusijos interneto portale „Mirtesen.ru“ („Ankštas pasaulis“) pasirodė nedidelė žinutė apie 55-erių dabartinio Rusijos Federacijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojo D.Medvedevo atžalą

Pavadinimas buvo intriguojantis: „Aš labai myliu Ameriką, ši valstybė domino mane nuo vaikystės“.

Atsarginis žaidėjas

Teisininkas iš Sankt Peterbugo D.Medvedevas buvo vadinamas Rusijos prezidento Vladimiro Putino atsarginiu žaidėju.

2008–2012 m. jis pakeitė V.Putiną aukščiausiame šalies poste: pagal tuometę konstituciją, 2000 metais išrinktas prezidentas negalėjo eiti pareigų daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

Sužaidęs rokiruotę ir pabuvęs premjeru 2012 m. V.Putinas vėl tapo valstybės galva, o D.Medvedevas aštuoneriems metams pasislinko į vyriausybės vadovo pareigas.

Prieš pusantrų metų savanoriškai atsistatydinęs D.Medvedevas iš V.Putino iš karto gavo specialiai sukurtą pirmininko pavaduoto postą Rusijos Federacijos saugumo taryboje – neoficialioje šešėlinėje vyriausybėje. Jam buvo skirtas toks pat atlyginimas kaip ir naujuoju premjeru tapusiam Michailui Mišustinui.

Jau po dviejų mėnesių V.Putinas patvirtino Mokslo ir švietimo tarybos sudėtį ir paskyrė D.Medvedevą į dar vienas pareigas – savo pavaduotoju šioje taryboje.

Tuo pat metu buvęs ministras pirmininkas toliau užėmė partijos „Vieningoji Rusija“ oficialaus lyderio postą.

Todėl Rusijoje periodiškai kildavo kalbų, kad V.Putinas „po prekystaliu“ dėl visa pikta laiko patikrintą politinį antrininką – jeigu kada prireiktų pakartoti Kremliaus valdžios rokiruotę.

Visada mokėsi stropiai

Bet „Mirtesen.ru“ pasirodžiusi informacija apie D.Medvedevo sūnaus pažiūras, matyt, deda kryžių ant tokių planų, nes galimo kandidato į aukščiausius Rusijos postus sūnus negali susieti savo likimo su didžiausia Vakarų valstybe.

Vieninteliam D.Medvedevo sūnui Iljai rugpjūtį sukaks 26 metai. Yra žinoma, kad nuo vaikystės jis atsidėjo mokslams, gaudavo aukščiausius balus, buvo paklusnus sūnus, papildomai mokėsi užsienio kalbų (anglų, prancūzų ir italų), lankė įvairias sporto treniruotes.

Tarp I.Medvedevo vaikystės silpnybių buvo minimas troškimas pasukti į kino pramonę. Bet kai tėvas sūnui suteikė galimybę nusifilmuoti humoristiniame kino žurnale „Jeralaš“, Iljos aktorinė karjera baigėsi.

Baigęs mokyklą Medvedevas jaunesnysis svarstė, į kurį universitetą stoti.

Pasirinkimas (tiek tėvų, tiek sūnaus) atiteko Maskvos valstybiniam tarptautinių santykių institutui (MGIMO) – beje, Ilja įstojo absoliučiai savarankiškai, išlaikęs egzaminus beveik maksimaliu rezultatu – tai sužavėjo kitaip į gyvenimo privilegijas žiūrinčių daugumą tėvo aplinkos žmonių.

JAV – nuosavas verslas

MGIMO gavęs teisės bakalauro diplomą I.Medvedevas magistro laipsnio jau gali siekti Jungtinėse Valstijose.

D.Medvedevo sūnų su Amerika sieja ne tik dažnos turistinės kelionės, bet ir ten esantis nuosavas verslas. Jis buvo įkurtas tėvo pinigais ir dabar I.Medvedevo rankose yra nedidelis kavinių bei degalinių tinklas.

Bet pagal šiandienius standartus pajamos iš verslo nėra blogos – viršija JAV statistinį vidurkį.

Neatmetama, kad I.Medvedevas netrukus persikels gyventi į JAV visam laikui, turėdamas perspektyvą gauti šios šalies pilietybę.

Jeigu taip įvyks, D.Medvedevo karjera Rusijos didžiojoje politikoje tikrai baigsis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.