Žinia keliaujantiems: Anglija leis nesikarantinuoti paskiepytiems keliautojams iš ES ir JAV

Visiškai paskiepytiems nuo COVID-19 keliautojams iš JAV ir Europos Sąjungos, išskyrus Prancūziją, bus leidžiama atvykus į Angliją nesilaikyti karantino, trečiadienį pranešė Jungtinės Karalystės vyriausybė.

Visiškai paskiepytiems nuo COVID-19 keliautojams iš JAV ir Europos Sąjungos, išskyrus Prancūziją, bus leidžiama atvykus į Angliją nesilaikyti karantino.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Visiškai paskiepytiems nuo COVID-19 keliautojams iš JAV ir Europos Sąjungos, išskyrus Prancūziją, bus leidžiama atvykus į Angliją nesilaikyti karantino.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 7:17 PM

„Padedame suvienyti JAV ir Europos šalyse gyvenančius žmones su savo šeimomis ir draugais“, – tviteryje parašė susisiekimo sekretorius Grantas Shappsas, pridurdamas, kad nauja politika įsigalios nuo rugpjūčio 2 dienos 4 val. (6 val. Lietuvos laiku).

Keliautojai, visiškai vakcinuoti JAV Maisto ir vaistų administracijos (FDA) arba Europos vaistų agentūros (EVA) patvirtintu preparatu, galės keliauti iš bet kurios britų vyriausybės „geltonos“ šalies šviesoforo spalvų sąraše, neturėdami izoliuotis namuose 10 parų.

Jiems vis tiek reikės prieš išvykstant pasidaryti testą ir dar kartą pasitikrinti antrą dieną po atvykimo į Angliją.

Iš Prancūzijos atvykstantiems asmenims ir toliau bus taikomos atskiros taisyklės vyriausybei nerimaujant dėl beta atmainos „nuolatinio buvimo“; manoma, kad šis koronaviruso variantas yra atsparesnis vakcinoms.

Visiškai nepasiskiepiję asmenys, keliaujantieji iš šalies, įtrauktos į „geltonųjų“ valstybių sąrašą, kuriam priklauso didžioji Europos ir JAV dalis, atvykę ir toliau privalės karantinuotis.

„Atnaujinę keliones be karantino keliautojams, kurie yra visiškai paskiepyti Europos šalyse ir JAV, žengiame dar vieną žingsnį link normalumo, kuris sujungs draugus ir šeimas ir suteiks JK verslui postūmį“, – sakė sveikatos apsaugos sekretorius Sajidas Javidas.

Vyriausybė taip pat patvirtino, kad bus atnaujinti tarptautiniai kruizai.

„Tai pažanga, kuria galime džiaugtis visi“, – parašė G. Shappsas.

Britanijoje šiuo metu tęsiasi nauja koronaviruso banga dėl koronaviruso delta atmainos, nors pastarąją savaitę naujų COVID-19 atvejų skaičius sumažėjo, o daugiau nei 70 proc. visų gyventojų jau yra visiškai paskiepyti.

Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos deleguotos vyriausybės laikosi savo sveikatos apsaugos politikos ir nustato atskiras užsienio kelionių taisykles.

„Didžiulis žingsnis“

Britanijos pramonės konfederacija (CBI) pasveikino trečiadienio pranešimą.

„Tarptautinės kelionės be apribojimų bus gyvybiškai svarbi atsigavimo dėlionės detalė, o karantino reikalavimų panaikinimas visiškai vakcinuotiems atvykėliams iš JAV ir ES yra didžiulis žingsnis siekiant šio tikslo“, – sakė CBI infrastruktūros direktorius Tomas Thackray.

„Ši žinia bus reikšmingas postūmis apgultai kelionių industrijai“, – pridūrė jis.

Oro bendrovė „Virgin Atlantic“ teigė esanti „pasirengusi bendradarbiauti su vyriausybe, kad užtikrintų sklandų naujų taisyklių įgyvendinimą“.

„Dabar mes raginame JK vyriausybę eiti toliau ir perkelti JAV į JK „žaliąjį sąrašą“, – sakė oro linijų vadovas Shai Weissas.

„JK jau atsilieka nuo JAV ir ES, o tolesnis pernelyg atsargus požiūris į tarptautines keliones dar labiau paveiks ekonomikos atsigavimą ir 500 000 JK darbo vietų“, – perspėjo jis.

Vis dėlto JAV administracija ir toliau draudžia daugumą ne rezidentų atvykstamųjų kelionių ir yra konkrečiai perspėjusi dėl kelionių į JK dėl delta atmainos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.