Miškų gaisruose netoli Antalijos žuvo 3 žmonės: daugiau kaip 100 sužeista

Turkijos pietuose ketvirtadienį buvo pranešta apie tris žuvusiuosius ir daugiau nei 100 nukentėjusiųjų, ugniagesiams kovojant su Viduržemio jūros kurortinį regioną apėmusiomis liepsnomis.

Gaisrai įsiliepsnojo retai gyvenamame regione, esančiame maždaug 75 km į rytus nuo Antalijos kurorto, ypač populiaraus tarp Rusijos ir rytų Europos šalių turistų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Gaisrai įsiliepsnojo retai gyvenamame regione, esančiame maždaug 75 km į rytus nuo Antalijos kurorto, ypač populiaraus tarp Rusijos ir rytų Europos šalių turistų.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2021, 1:52 PM, atnaujinta Jul 29, 2021, 2:55 PM

Pareigūnai taip pat pradėjo tyrimą dėl įtarimų, kad miškų gaisrai, trečiadienį apėmę keturias vietoves piečiau daug turistų pritraukiančios Antalijos, kilo dėl padegimo.

Turkijos nelaimių ir ekstremalių situacijų valdymo tarnyba informavo, kad per gaisrus žuvo trys žmonės, įskaitant 82 metų vyrą. Dar 122 žmonės per gaisrus nukentėjo.

„58 mūsų piliečiai tebegydomi“, – agentūros atstovus citavo valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Gaisrai paveikė retai apgyvendintą regioną, esantį maždaug už 75 km į rytus nuo Antalijos – turistų iš Rusijos ir Rytų Europos šalių pamėgto kurorto.

Tačiau socialiniuose tinkluose ir Turkijos televizijos transliuotuose vaizduose buvo matyti, kaip gyventojai šokinėja iš savo automobilių ir gelbėjasi bėgdami dūmų apgaubtomis gatvėmis, nušviestomis oranžinių liepsnų.

Mažiausiai 20 pastatų, kuriuose gyveno apie 500 žmonių, buvo visiškai sunaikinti.

Ugnies stichija įsibėgėjo termometrų stulpeliams pakilus iki 40 Celsijaus laipsnių ir pučiant vėjams, kurių greitis siekė 50 km per valandą.

Tačiau Antalijos meras Muhittinas Bocekas pareiškė įtariantis nusikalstamą veiką, nes gaisrai prasidėjo iškart keturiose vietose.

„Tai galėtų reikšti padegimą, tačiau šiuo metu apie tai neturime aiškios informacijos“, – trečiadienį sakė M. Bocekas.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas pranešė, kad jau pradėtas tyrimas.

„Mūsų piliečiams, nukentėjusiems nuo gaisro, bus suteikta visa reikalinga parama“, – pažymėjo jis vėlai trečiadienį.

Dauguma gaisrų iki ketvirtadienio ryto buvo lokalizuoti, tačiau gelbėtojai tebeieško žmonių, kuriems reikalinga pagalba.

Ketvirtadienį buvo išgelbėti 10 žmonių, kurie buvo įstrigę valtyje, plaukusioje degančio miško apsuptame ežere.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.