Slovakijoje prieš koronaviruso priemones nusiteikę protestuotojai blokavo Bratislavos gatves

Ketvirtadienį apie 1,5 tūkst. žmonių, protestuojančių prieš Slovakijos koronaviruso priemones, Bratislavoje blokavo automobilių eismą, reikalaudami, kad vyriausybė atšauktų naują pandeminį įstatymą.

 Ketvirtadienį apie 1,5 tūkst. žmonių, protestuojančių prieš Slovakijos koronaviruso priemones, Bratislavoje blokavo automobilių eismą, reikalaudami, kad vyriausybė atšauktų naują pandeminį įstatymą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ketvirtadienį apie 1,5 tūkst. žmonių, protestuojančių prieš Slovakijos koronaviruso priemones, Bratislavoje blokavo automobilių eismą, reikalaudami, kad vyriausybė atšauktų naują pandeminį įstatymą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-30 13:32

Policija teigė, kad protestuotojai blokavo vieną svarbiausių gatvių centrinėje Bratislavoje. Kai kurie demonstrantai teigė ketinantys ten pasilikti pernakt ir dar ateinančias kelias dienas.

Šalies parlamentas sekmadienį priėmė įstatymą, kuris suteiktų sveikatos tarnyboms įgaliojimus vėl įvesti apribojimų žmonėms, kurie nėra visiškai pasiskiepiję nuo koronaviruso, jei infekcijų skaičiai imtų sparčiai didėti.

Tai reikštų, kad neskiepyti asmenys, norėdami patekti į parduotuves ar nueiti į darbą, turėtų parodyti neigiamą koronaviruso testą. Šis įstatymas pirmadienį buvo pasirašytas.

Ketvirtadienį susirinkę protestuotojai reikalavo, kad vyriausybė ir prezidentas grąžintų valdžią „žmonėms“. Demonstrantai keikė žurnalistus ir kaltino policiją, esą ši tarnauja „diktatūrai“, kuri savo ruožtu vykdo „apartheidą“.

Jų teigimu, pagal įstatymą kuriama dviejų klasių visuomenė – paskiepytųjų ir neskiepytų.

Dvi šalies socialdemokratų partijos balsavime nepritarė šiai priemonei ir paskelbė apie planus kreiptis į Konstitucinį Teismą, argumentuodamos, kad įstatymu netiesiogiai sukuriama skiepijimosi prievolė.

Tuo metu kraštutinių dešiniųjų partija LSNS nepritaria visiems koronaviruso apribojimams ir nuolatos vadina pandemiją „sukurta“, nes esą taip galima kontroliuoti žmones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.