Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Teismo suole – draugę žiauriai nužudęs satanistas: tikina, kad mergina pati to norėjo

Gdansko teismas ėmė nagrinėti vieną keisčiausių ir žiauriausių nusikaltimų Lenkijos istorijoje. Merginos nužudymu ir ketvirčiavimu kaltinamas satanistas ginasi esąs nekaltas, nes vykdė jos norą.

Draugės nužudymu kaltinamas vyras ginasi, kad ji pati pasiprašė padėti mirti.<br>„123rf.com“ nuotr.
Draugės nužudymu kaltinamas vyras ginasi, kad ji pati pasiprašė padėti mirti.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos Rytui“, Varšuva

2021-07-30 21:48

Dvidešimtmetis Patrykas D. tvirtina, kad su trejais metais vyresne Paulina P. abu žavėjosi satanizmu, okultizmu, kanibalizmu ir buvo susitarę, jog esant pageidavimui turi padėti vienas kitam išeiti iš šio pasaulio.

Tiek Patryko D., tiek Paulinos P. feisbuko paskyrose puikavosi panašios pagyros mirčiai, daug žudynių nuotraukų, piešinių, įrašų.

Elgesys buvo keistas

Tačiau jų bendramoksliai ir bičiuliai tvirtina, kad mergina satanizmą ėmė garbinti tik po to, kai susipažino su Patryku D., o jis pirmus piešinius apie žudynes į socialinę erdvę įkėlė būdamas vos 9 metų.

Pažįstantys Patryką D. mena, kad jis nuo mažumės buvo panašus į tylų psichopatą.

Vaikinas per pamokas buvo ramus, gerai mokėsi, bet per pertraukas girdavosi, kaip žudo varles ir kates, nulupa joms odą. Nuo paauglystės vaikinas vilkėjo tik juodus drabužius ir naktimis vienas vaikščiodavo po mišką, kapines.

Tardytojams ypač užkliuvo nuotraukos, kuriose budelio drabužiais vilkintis Patrykas D. laiko iškėlęs kirvį, o po juo kraujo klane guli mergina. Tokie piešiniai ir nuotraukos kartodavosi vaikino paskyroje kas kelis mėnesius, o šias kraupias fantazijas jis įgyvendino sukapodamas Pauliną P.

Tragiška draugystė

Nusikaltimo tyrėjai išsiaiškino, kad Novy Dvuro miestelyje netoli Gdansko įsikūręs Patrykas D. anksčiau draugavo su kita mergina ir ją irgi neva juokais grasindavo nužudyti. Jai tokie niūrūs pokštai nepatiko ir ji išsiskyrė su satanistu, kuris, pasirodo, buvo labai pavydus ir norėjo kontroliuoti kiekvieną draugės poelgį.

Paulina P. gyveno už 250 km esančiame kaimelyje netoli Lomžos, o su Patryku D. susipažino įsidarbinusi Gdanske.

Poros susirašinėjimuose telefonu tardytojai irgi aptiko grasinimų merginą nužudyti. Bet Paulina P. į tai žiūrėjo kaip į nekaltą satanistinę kalbos manierą, mat Patrykas D. su ja visada buvo švelnus.

Vis dėlto po metų draugystės juodu išsiskyrė, Paulina P. išvyko gyventi į sostinę Varšuvą.

Ten įsidarbino, kartu su drauge išsinuomojo butą ir susipažino su kitu vaikinu.

Bet kovo 7-ąją, Tarptautinės moterų solidarumo dienos išvakarėse, Paulina P. susiriejo su nauju draugu, susinervinusi susirinko savo daiktus ir išvyko nepasakiusi kur.

Kitą dieną vaizdo stebėjimo kameros užfiksavo, kaip Novy Dvuro geležinkelio stotyje ji susitiko su Patryku D.

Po kelių dienų į merginos motinos ir kambario draugės Varšuvoje telefonus atėjo keistos žinutės. Jose Paulina P. tvirtino, kad nori pradėti naują gyvenimo etapą, trokšta vienatvės ir keliems mėnesiams nutraukia su visais ryšį.

Motinai iškart kilo įtarimų, kad šią žinutę parašė ne duktė: negalėdama jai prisiskambinti kreipėsi į policiją.

Pagalbos prašymas buvo įdėtas į socialinius tinklus, o policija išplatino dingusiosios nuotraukas ir du mėnesius nesėkmingai jos ieškojo.

Laisvės gali nebeišvysti

Dėmesys į Patryką D. nukrypo tada, kai ankstesnė jo mergina nuėjo į policiją papasakoti apie patirtus grasinimus nužudyti.

Patrykas D. ilgai tvirtino, kad kovo 8-ąją su Paulina P. geležinkelio stotyje matėsi trumpai ir nežino, kur ji išvyko. Vis dėlto toliau tardomas vaikinas prisipažino, kad Pauliną P. miške pasmaugė, nudyrė odą ir sukapojo į gabalus.

Kūno dalis jis užkasė skirtingose vietose kelių hektarų plote tikėdamasis, kad nusikaltimas liks neištirtas, jei aukos kūnas nebus surastas.

Prisipažinęs Patrykas D. tvirtino, jog tai buvo ritualinis kerštas neištikimai moteriai, tačiau vėliau pareiškė, kad yra nekaltas, nes Paulinai P. tik padėjo nusižudyti. Prokurorai tuo netiki, nes apie norą nusižudyti mergina niekada niekam nebuvo užsiminusi.

Kriminalistai spėjo, kad taip žiauriai pasielgti galėjo tik psichopatas, ir labai nustebo sužinoję, jog Patrikas D. mokėsi gerais pažymiais ir net laimėjo šalies mastu rengtą geografijos konkursą.

Patrykas D. greičiausiai bus nuteistas kalėti iki gyvos galvos: teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jis yra pakaltinamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.