Nerimas Uhane: dėl COVID-19 bus testuojami visi – 11 mln. gyventojų

Uhano valdžia paskelbė testuosianti visus miesto gyventojus dėl COVID-19, šiame vidurio Kinijos mieste, kuriame pirmą kartą pasirodė koronavirusas, nustačius pirmuosius ligos atvejus per daugiau nei metus.

 Kinijoje daugėja koronaviruso atvejų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kinijoje daugėja koronaviruso atvejų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-03 07:56, atnaujinta 2021-08-03 08:16

11 mln. gyventojų turintis miestas „greitai paleidžia visapusišką visų gyventojų nukleorūgščių testavimą“, teigė aukšto rango Uhano pareigūnas Li Tao. Uhano pareigūnai pirmadienį pranešė, kad mieste septyniems migrantams darbininkams nustatyta COVID-19 liga.

Taigi, buvo užbaigtas daugiau nei metų trukmės laikotarpis, kuomet nebuvo fiksuota nė vieno ligos atvejo, pirminį protrūkį suvaldžius itin griežto karantino pagalba 2020 m. pradžioje.

Kinija pastarosiomis dienomis uždarė savo gyventojus namuose, nutraukė vidaus transporto srautus ir pradėjo masinį testavimą, siekdama užkirsti kelią naujai koronaviruso bangai.

Didžiuosiuose miestuose, įskaitant sostinę Pekiną, testuojami milijonai gyventojų, atitveriami ištisi gyvenamieji kompleksai, o asmenys, turėję artimą kontaktą su užsikrėtusiaisiais, karantinuojami.

Hunano provincijos Džudžou mieste pirmadienį daugiau kaip 1,2 mln. gyventojų nurodyta tris ateinančias dienas likti namuose, pareigūnams vykdant intensyvią testavimo ir skiepijimo kampaniją.

Antradienį Kinija pranešė apie 61 vietinio užsikrėtimo atvejį, užkrečiamesnei koronaviruso delta atmainai išplitus į daugiau kaip dvi dešimtis miestų ir per tuziną provincijų.

Naujas protrūkis siejamas su židiniu Dziangsu provincijos sostinės Nandzingo tarptautiniu oro uostu, kur devyniems valytojams liepos 20 dieną buvo testais patvirtinta COVID-19.

Rytinio Jangdžou miesto, esančio netoli Nandzingo, vietos valdžia irgi įpareigojo gyventojus likti namuose po to, kai per ankstesnę dieną atlikti didelio masto tyrimai atskleidė 40 naujų COVID-19 atvejų.

Daugiau kaip 1,3 mln. Jangdžou miesto centro gyventojų taip pat privalo likti savo namuose, o kiekvienam namų ūkiui leidžiama kasdien išsiųsti tik po vieną asmenį apsipirkti būtiniausių prekių, antradienį pranešė miesto valdžia.

Turistų gausiai lankomame Džangdziadzijės mieste, esančiame netoli Džudžou, praėjusį mėnesį virusas išplito žmonėms, kurių užsikrėtimas siejamas su židiniu Nandzingo oro uoste, apsilankius teatre.

Praėjusį penktadienį visiems 1,5 mln. Džangdziadzijės gyventojų buvo nurodyta neiti iš namų.

Pareigūnai skubiai ieško žmonių, neseniai keliavusių iš Nandzingo ar Džangdziadzijės, ir ragina nevykti į vietoves, kur nustatyta naujų COVID-19 atvejų.

Tuo metu Pekinas per vasaros atostogų sezono piką uždraudė į miestą atvykti turistams. Aukščiausi miesto valdžios pareigūnai sekmadienį paragino gyventojus „neišvykti iš Pekino, nebent tai būtina“.

Pekinas anksčiau didžiavosi sėkmingai sustabdęs pandemiją, prasidėjusią Uhane, kur 2019-ųjų pabaigoje buvo nustatyti pirmieji COVID-19 atvejai, todėl šalies ekonomika jau atsitiesė.

Tačiau naujas protrūkis gali sužlugdyti šią sėkmę, nes nuo liepos vidurio šalyje buvo nustatyta per 400 vietinio užsikrėtimo atvejų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.