G. Thunberg teigia, kad jos nenustebino nauja JT klimato ataskaita

Klimato aktyvistė Greta Thunberg teigia, kad jos nenustebino naujoje JT klimato ataskaitoje pateiktos išvados. „Naujoje Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos (IPCC) ataskaitoje kažkokių netikėtumų nėra.

 G. Thunberg teigia, kad jos nenustebino nauja JT klimato ataskaita.  <br> TT NEWS AGENCY/Scanpix nuotr.
 G. Thunberg teigia, kad jos nenustebino nauja JT klimato ataskaita.  <br> TT NEWS AGENCY/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2021, 12:57 PM

Ji patvirtina tai, ką mes jau žinome iš tūkstančių ankstesnių studijų ir tyrimų – kad esame ekstremalioje situacijoje“, – rašė švedė pirmadienį tviteryje ir instragrame. Tai esą solidi, tačiau atsargi dabar turimų žinių santrauka.

„Turime būti drąsūs ir, remdamiesi šiose ataskaitose pateiktomis mokslinėmis išvadomis, priimti sprendimus“, – rašė toliau G. Thunberg. 18-metė pridūrė, kad blogiausių klimato kaitos padarinių dar galima išvengti. „Tačiau ne tuomet, jei toliau elgsimės kaip šiandien, ir ne tuomet, jei krizės netraktuosime kaipo krizės“, – teigė aktyvistė.

Visuotinis atšilimas apie 2030-uosius pasieks 1,5 laipsnio Celsijaus – maždaug dešimtmečiu anksčiau nei prognozuota 2018 m., sakoma pirmadienį paskelbtoje svarbioje JT) klimato mokslo ataskaitoje.

IPCC mokslininkai ataskaitoje tvirtina, kad 1,5 laipsnio Celsijaus temperatūros augimo ribą, nustatytą 2015 m. Paryžiaus klimato kaitos susitarime, žmonija viršys apie 2030 m., jei nebus imtasi papildomų priemonių klimato kaitai stabdyti.

Vis dėlto, mokslininkai pabrėžia, kad ši riba bus pasiekta iki 2050 m. nepriklausomai nuo to, kaip sparčiai žmonija mažins iškastinio kuro naudojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.