Apklausa: daugiau kaip pusė vokiečių pritaria dėl koronaviruso įvestiems apribojimams

Daugiau kaip pusė Vokietijos gyventojų laiko pagrįstomis šalyje galiojančias ribojamąsias priemones, kuriomis siekiama užkirsti kelią koronaviruso plitimui.

 Apklausa: daugiau kaip pusė vokiečių pritaria dėl koronaviruso įvestiems apribojimams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Apklausa: daugiau kaip pusė vokiečių pritaria dėl koronaviruso įvestiems apribojimams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 8:18 PM

Tai rodo penktadienį paskelbti televizijos kanalo ZDF užsakymu surengtos apklausos rezultatai.

Rugpjūčio 10-12 dienomis vykusioje apklausoje dalyvavo 1 252 žmonės. Jos duomenimis, 56 proc. vokiečių pritaria šiuo metu taikomiems apribojimams. 23 proc. apklaustųjų ragina juos sugriežtinti, o 18 proc. mano, kad karantino priemonės pernelyg griežtos.

Kaip nustatė sociologai, 67 proc. vokiečių įsitikinę, kad ateityje visiškai pasiskiepijusiems arba persirgusiems žmonėms turi būti taikoma mažiau apribojimų negu nevakcinuotiems. Priešingos nuomonės laikosi tik 29 proc. respondentų. Be to, 75 proc. tyrimo dalyvių laiko teisingu valdžios sprendimą nuo spalio 11 d. atsisakyti nemokamų greitųjų testų dėl koronaviruso nesutinkantiems skiepytis asmenims.

Antradienį po Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir federalinių žemių valdžios pasitarimo buvo pranešta, kad nuo spalio 11 d. greitieji testai nebebus nemokami.

„Tai palies tuos, kurie gali pasiskiepyti, bet nenori. Išimtys bus taikomos tiems, kurie negali skiepytis, pavyzdžiui, dėl sveikatos būklės“, – pareiškė A. Merkel per spaudos konferenciją.

Nemokamus testus subsidijuoja Vokietijos Vyriausybė, vien tik šįmet ji tam jau skyrė 3 mlrd. eurų. Valdžios nuomone, nupirkusi gyventojams pakankamai vakcinų, ji nebeprivalo finansuoti dar ir nemokamą testavimą. Skiepijimo kampanijos priešininkai kaltina ministrų kabinetą, kad jis šitaip siekia suaktyvinti vakcinaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.