R. T. Erdoganas apsilankė potvynių paveiktame Turkijos rajone, aukų padaugėjus iki 31

Turkijoje staigių potvynių aukų skaičiui penktadienį išaugus iki 31, prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas apsilankė viename iš labiausiai paveiktų miestų, kur pasimeldė už aukas ir pažadėjo suteikti nukentėjusiesiems valstybinę paramą.

 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 10:33 PM

Juodosios jūros regionai Turkijos šiaurėje buvo nuniokoti, stichinių nelaimių užkluptai šaliai grumiantis su šimtais gamtinių gaisrų, pražudžiusių aštuonis žmones ir sunaikinusių ištisus miškų ruožus palei vaizdingą pietinę pakrantę.

Per ankstesnę potvynių bangą, praėjusį mėnesį užklupusią šiaurės rytinę Rizės provinciją, žuvo šeši žmonės.

Mokslininkai mano, kad gaivalinės nelaimės tampa intensyvesnės ir dažnesnės dėl išmetamų teršalų sukeliamos klimato kaitos.

Turkijos atsidūrimas kovos su klimato kaita fronto linijoje kelia iššūkį ir pačiam R. T. Erdoganui, besiruošiančiam po dvejų metų vyksiantiems visuotiniams rinkimams.

Įtakingas turkų lyderis socialiniuose tinkluose sulaukė pasmerkimo už tai, kad liepos pabaigoje lankydamasis viename iš gaisrų nusiaubtų rajonų, vietos gyventojams mėtė maišus su arbata.

Apklausos rodo, kad klimato kaita yra vienas iš prioritetų iki 7 mln. Z kartos paauglių, kurie pirmąkart gyvenime turės teisę balsuoti, kai R. T. Erdoganas pamėgins pratęsti savo valdymą, galintį įžengti į trečią dešimtmetį.

Valstybės vadovas penktadienį per pirmųjų aukų laidotuves vadovavo maldoms apsemtame Kastamonu mieste, dalyvaujant keliems šimtams gyventojų.

„Kaip valstybė, padarysime viską, ką tik galime ir kaip įmanoma greičiau, ir pakilsime iš pelenų“, – miniai sakė prezidentas.

„Negalime susigrąžinti prarastų piliečių, tačiau mūsų valstybė turi priemonių ir įgaliojimų kompensuoti tiems, kas neteko artimųjų“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.