Talibai žada amnestiją Afganistano armijos kariškiams

Talibano judėjimas penktadienį paskelbė kreipimąsi į Afganistano žmones, teigdamas, kad jo ketinimai yra taikūs. Tai pranešė Irano naujienų agentūra ISNA.

 Talibai žada amnestiją Afganistano armijos kariškiams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Talibai žada amnestiją Afganistano armijos kariškiams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-08-13 23:01

„Spartus Talibano būrių puolimas yra mūsų judėjimo populiarumo ženklas, – cituoja pareiškimą agentūra. – Jeigu kas nors kariavo prieš Talibaną, jis neturi ko bijoti. Visi gali gyventi taikoje. Mes jūsų broliai. Jeigu kas nors jus užpuls Talibano vardu, tučtuojau praneškite apie tai mūsų štabui, kad jis su tuo žmogumi išsiaiškintų“.

Talibanas paragino Afganistano gyventojus nepalikti savo namų jam puolant, o vyriausybės valdininkus – neemigruoti su šeimomis iš šalies.

Talibai pažadėjo amnestiją vyriausybės armijos kariškiams, taip pat privačių asmenų turto ir valstybės nuosavybės neliečiamumą.

JAV prezidentas Joe Bidenas balandžio 14 d. paskelbė nusprendęs užbaigti operaciją Afganistane, kuri tapo ilgiausia karine kampanija užsienyje per visą Amerikos istoriją. Po to saugumo situacija šalyje smarkiai pablogėjo. Talibano judėjimo nariai plečia puolimą daugeliu krypčių. Jie teigia, kad jau kontroliuoja maždaug 85 proc. šalies teritorijos, taip pat rajonus palei sieną su penkiomis valstybėmis: Iranu, Kinija, Pakistanu, Tadžikistanu ir Turkmėnija. Užimta daugiau kaip pusė šalies provincijų centrų, taip pat Puli Alamo miestas, esantis tik už 50 kilometrų nuo Kabulo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.