Nigerijoje sulaikyti 108 iš kalėjimo pabėgę kaliniai

Nigerijoje sugauti mažiausiai 108 iš 240 kalinių, pabėgusių iš kalėjimo šalies centrinėje dalyje, antradienį pranešė vienas kalėjimų sistemos pareigūnas.

Nigerijoje sugauti mažiausiai 108 iš 240 kalinių, pabėgusių iš kalėjimo šalies centrinėje dalyje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Nigerijoje sugauti mažiausiai 108 iš 240 kalinių, pabėgusių iš kalėjimo šalies centrinėje dalyje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2021, 4:24 PM

Gerai ginkluoti užpuolikai sekmadienio naktį įsiveržė į sustiprinto režimo laisvės atėmimo centrą Kaboje Kogio valstijoje ir išlaisvino per 200 kalinių, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Užpuolikai nenustatyti, tačiau centrinėje ir šiaurės vakarų Nigerijoje jau daug metų siaučia nusikaltėlių gaujos.

„Iš viso vėl suėmėme 108 kalinius“, – telefonu naujienų agentūrai AFP nurodė Nigerijos kalėjimų ir pataisos įstaigų tarnybos atstovas Francis Enobore'as.

„Tačiau dienai įsibėgėjus šis skaičius tikrai išaugs“, – pridūrė jis. Pasak tarnybos atstovo, pradėta „keletas procesų, siekiant užtikrinti, kad visi kaliniai būtų vėl suimti“.

Anksčiau išplatintame F. Enobore'o pareiškime buvo sakoma, kad sekmadienį maždaug 22 val. 45 min. Grinvičo (pirmadienį 1 val. 45 min. Lietuvos) laiku užpuolikai pradėjo „nuožmų susišaudymą su ginkluotais sargybiniais“.

Ginkluoti užpuolikai įsiveržė į kalėjimą, kur tuo metu buvo laikomi 294 kaliniai, iš jų 224 laukė teismo.

Per kalėjimo šturmą žuvo vienas policijos pareigūnas ir vienas kareivis, vėliau informavo Nigerijos kalėjimų ir pataisos įstaigų tarnybos atstovas.

Nigerijoje pabėgimai iš kalėjimų nėra retenybė.

Balandžio 5 dieną į Overio policijos būstinę įsiveržę ginkluoti užpuolikai išlaisvino daugiau nei 1,8 tūkst. kalinių.

Nigerijos saugumo pajėgos ne tik kovoja su nusikaltėlių gaujomis, kurios vagia galvijus ir grobia žmones dėl išpirkos, bet su džihadistais šiaurės rytuose ir mėgina numalšinti separatistinę įtampą pietryčiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.