B. Johnsonas prašo Prancūzijos „susiimti“ dėl gynybinio pakto

Jungtinės Karalystės premjeras trečiadienį perėjo prie maišytos prancūzų ir anglų kalbos, kreipdamasis į Prancūziją ir kitas kaimynes dėl naujo JK, JAV ir Australijos sudaryto gynybinio pakto.

 B. Johnsonas atsikirto, kad atėjo „laikas kai kuriems brangiausiems mūsų draugams visame pasaulyje prenez un grip“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 B. Johnsonas atsikirto, kad atėjo „laikas kai kuriems brangiausiems mūsų draugams visame pasaulyje prenez un grip“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 7:28 PM

„Donnez-moi un break“ arba „palikite mane ramybėje“, pareiškė jis žurnalistams, prašydamas nusiraminti, Prancūzijoje kaistant aistroms ir Paryžiui konsultacijoms atšaukus savo ambasadorius Vašingtone ir Kanberoje.

Prancūzija niršta, kad nebuvo pakviesta dalyvauti derybose dėl minėto susitarimo, dėl kurio Australija galiausiai atšaukė milijardų vertės prancūziškų povandeninių laivų pirkimo sandorį ir nusprendė įsigyti branduolinių povandeninių laivų iš JAV.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas pareiškė, kad dėl savo „nuolatinio oportunizmo“ JK buvo „trečia nereikalinga“ šalis šiame susitarime.

Tačiau B. Johnsonas atsikirto, kad atėjo „laikas kai kuriems brangiausiems mūsų draugams visame pasaulyje prenez un grip“.

„Donnez-moi un break, nes tai yra iš esmės svarbus žingsnis į priekį siekiant pasaulinio saugumo“, – sakė jis kalbėdamas maišyta prancūzų ir anglų kalba televizijai „Sky News“ Vašingtone.

Tai buvo veikiau ne Europos kaimynių ignoravimas, o „trijų bendraminčių, petys į petį žygiuojančių sąjungininkių naujos partnerystės kūrimas, siekiant dalintis technologijomis“, paaiškino premjeras.

„Man labai sunku suprasti, kas šiame susitarime gali nepatikti“, – pridūrė jis.

Paryžius pirmadienį atšaukė šią savaitę turėjusį įvykti Prancūzijos gynybos ministrės Florence Parly ir Britanijos gynybos sekretoriaus Beno Wallace'o susitikimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.