Žiniasklaida: Rusijos opozicijos politikė Liubov Sobol gyvena Estijoje

Viena Rusijos opozicijos lyderių Liubov Sobol šiuo metu gyvena Estijoje, trečiadienį pranešė savaitraštis „Eesti Ekspress“.

Liubov Sobol.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Liubov Sobol.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2021, 5:12 PM, atnaujinta Sep 22, 2021, 5:14 PM

Įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygė šį mėnesį taip pat dalyvavo Lennarto Meri konferencijoje Taline.

„Liubov Sobol buvo netikėta pranešėja šių metų Lennarto Meri konferencijoje, – naujienų agentūrai BNS sakė konferencijos organizatorė Eeva Eek-Pajuste. – Apie jos dalyvavimą nebuvo pranešta iš anksto dėl saugumo priežasčių.“

Remiantis „Eesti Ekspress“, L. Sobol į Estiją atvyko rugpjūtį. Įsikurti šioje šalyje ir rasti mokyklą jos dukrai padėjo jos pažįstami. Pasak savaitraščio, Estija taip pat suteikė pagalbą apgyvendinant L. Sobol, visi su jos rezidavimu susiję teisiniai bei administraciniai klausimai buvo išspręsti.

Šių metų balandį Rusijos teismas pripažino L. Sobol kalta dėl būsto neliečiamumo pažeidimo, jai nuvykus į butą Maskvoje, kur, kaip manoma, gyveno vienas saugumo pareigūnas, netyčia atskleidęs detalių apie A. Navalno apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Už šį nusikaltimą teismas jai skyrė vienus metus viešųjų darbų.

Rugpjūčio mėnesį L. Sobol buvo teisiama dėl kurstymo pažeisti sanitarines ir epidemiologines taisykles, ir teismas jai skyrė pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę. Po to L. Sobol išvyko iš Rusijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.