Grįžusiam iš kelionės į JT Brazilijos prezidento sūnui diagnozuota COVID-19

Brazilijos prezidento Jairo Bolsonaro sūnus Eduardo penktadienį pranešė užsikrėtęs koronavirusu.

 Grįžusiam iš kelionės į JT Brazilijos prezidento sūnui diagnozuota COVID-19.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Grįžusiam iš kelionės į JT Brazilijos prezidento sūnui diagnozuota COVID-19.  <br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2021, 1:12 PM

Politikas tapo trečiuoju Brazilijos delegacijos, vykusios į Jungtinių Tautų (JT) Generalinę Asamblėją Niujorke, nariu, kurio COVID-19 testas buvo teigiamas.

37 metų parlamentaras E. Bolsonaro socialiniame tinkle „Twitter“ paraše, jog jaučiasi gerai ir kad „gydosi pats“, bet nenurodė, kokius vaistus vartoja.

Kartu jis pareiškė, kad užsikrėtimo faktas tik patvirtina jo įsitikinimą, jog kai kuriuose Brazilijos miestuose reikalaujami vakcinavimo pasai nėra naudingi.

„Suprantame, kad vakcinos buvo sukurtos greičiau nei įprastai. Pasiskiepijau pirmąją vakcinos „Pfizer“ dozę ir užsikrėčiau COVID-19“, – parašė jis.

„Ar tai reiškia, kad vakcina yra nenaudinga? Ne. Bet manau, kad tai yra dar vienas argumentas prieš sveikatos pasą“ – kalbėjo politikas.

Brazilijos sveikatos apsaugos ministras Marcelo Queiroga sužinojo užsikrėtęs COVID-19 antradienį ir buvo priverstas likti karantinuotis viešbutyje Niujorke.

Taip pat korovirusinė infekcija nustatyta brazilų diplomatui, atvykusiam į Niujorką dieną prieš Jairą Bolsonaro.

Pernai persirgęs COVID-19 J. Bolsonaro kelionės į JT renginį metu kelis kartus pasirodė be apsauginės kaukės, nors jis nėra pasiskiepijęs.

Jis sukėlė ažiotažą socialinėje žiniasklaidoje, pasklidus nuotraukoms, kurio matyti, kad Brazilijos prezidentas menkai paisė atsargumo priemonių, kai kartu su kitais Brazilijos delegacijos nariais valgė iš Niujorko gatvių prekeivio įsigytą picą.

Grįžęs iš keliones prezidentas izoliavosi savo oficialioje rezidencijoje, kadangi bendravo su M. Queiroga, o šį savaitgalį jam bus atliktas PGR tyrimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.