Talibano rėmėjai sostinės priemiestyje surengė pergalės mitingą

Maždaug tūkstantis Talibano rėmėjų sekmadienį dalyvavo mitinge į šiaurę nuo Kabulo esančiame lauke, pademonstruodami talibų galią jiems stiprinant savo valdžią Afganistane.

Maždaug tūkstantis Talibano rėmėjų sekmadienį dalyvavo mitinge į šiaurę nuo Kabulo esančiame lauke.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Maždaug tūkstantis Talibano rėmėjų sekmadienį dalyvavo mitinge į šiaurę nuo Kabulo esančiame lauke.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2021, 4:10 PM

Kalvotame sostinės priemiestyje Kohdamane susirinkusi minia – vien vyrai ir berniukai – klausėsi Talibano lyderių ir karo vadų kalbų.

Ši demonstracija yra pirmas tokio pobūdžio renginys sostinėje nuo tada, kai islamistų grupuotė prieš septynias savaites po staigaus puolimo perėmė šalies valdymą.

Kalbėtojai, apsupti karine apranga vilkinčių ir automatais ginkluotų kovotojų, nuo pakylos kreipėsi į eilėmis ant kėdžių susodintus susirinkusiuosius.

Renginys prasidėjo nuo vėliavomis ir ginklais, įskaitant granatsvaidžius, nešinų kovotojų eisenos aplink susirinkusią minią.

Genčių lyderiai ją stebėjo nuo pakylos krašto, sėdėdami sukryžiavę kojas.

Į renginį atvykstančius žmones pasitiko Talibano pergales šlovinanti muzika, o renginio vietą saugojo dešimtys gerai ginkluotų kovotojų.

„Amerika nugalėta. Neįmanoma, neįmanoma, bet įmanoma!“, – skelbė viena dainų.

Moterų protestai

Praėjusį ketvirtadienį Talibanas šiurkščiai numalšino nedidelę kovotojų už moterų teises demonstraciją rytinėje Kabulo dalyje, vaikydamas protestuotojus šūviais į orą.

Tuomet ginkluoti vyrai nustūmė moteris, bandžiusias tęsti demonstraciją, o vienas filmuoti bandęs užsienio žurnalistas sulaukė smūgio šautuvu.

Talibams užėmus valdžią daugelyje Afganistano miestų vyko pavienės demonstracijos prieš Talibaną. Jų priešakyje buvo moterys. Per vieną tokią demonstraciją vakariniame Herato mieste buvo nušauti du žmonės.

Tačiau vyriausybei uždraudus demonstracijas be išankstinio leidimo ir perspėjus dėl „griežtų teisinių pasekmių“ tokių protestų sumažėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.