Daugiau nei 9 tūkst. afganų vis dar gyvena JAV bazėse Vokietijoje

Daugiau kaip 9 tūkst. afganistaniečių vis dar gyvena JAV karinėse bazėse Vokietijoje, nors jau praėjo daugiau nei mėnuo, kai baigėsi jų išskraidinimo iš Kabulo operacija.

 Daugiau nei 9 tūkst. afganų vis dar gyvena JAV bazėse Vokietijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Daugiau nei 9 tūkst. afganų vis dar gyvena JAV bazėse Vokietijoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2021, 6:58 PM

Šiuo metu 9139 žmonės iš Afganistano vis ar apgyvendinti JAV bazėje Ramšteine ​​ir JAV kariuomenės objekte Kaizerslauterne, pirmadienį Berlyne sakė Federalinės vidaus reikalų ministerijos atstovas. Remiantis Užsienio reikalų ministerijos informacija, visi yra afganai, turėję būti nuskraidinti į Jungtines Valstijas, nė vieno nebuvo pažadėta priimti į Vokietiją.

Tolesni skrydžiai į JAV buvo sustabdyti rugsėjį, kai tarp evakuotųjų, kurie atvyko į JAV, pasitaikė keli tymų atvejai. Tie, kuriems reikia apsaugos, JAV bazėje Ramšteine ir Reino artilerijos kareivinėse gretimame Kaizerslauterne netrukus buvo paskiepyti nuo tymų, kiaulytės, raudoniukės ir vėjaraupių.

Ramšteinas ir bazė Katare yra pagrindiniai tolesnio afganų, kuriuos JAV kariuomenė išskraidino Talibanui perėmus valdžią, pervežimo centrai. Tikimasi, kad skrydžiai iš Ramšteino į JAV bus atnaujinti kitą penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.