J. Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais susitiks su įtakingu kinų diplomatu

JAV prezidento Joe Bideno patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas šią savaitę Europoje susitiks su Kinijos aukšto rango diplomatu, antradienį pranešė Baltieji rūmai.

J. Bidenas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr. 
J. Bidenas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2021, 8:37 PM, atnaujinta Oct 6, 2021, 5:55 PM

J. Sullivanas ir Kinijos komunistų partijos Centrinės užsienio reikalų komisijos direktorius Yang Jiechi susitiks Ciuriche po rugsėjo 9-ąją įvykusio J. Bideno ir Kinijos prezidento Xi Jinpingo pokalbio telefonu ir aptars, kaip „atsakingai valdyti konkurenciją“ tarp dviejų šalių, sakė Baltieji rūmai.

Pasak Baltųjų rūmų atstovės, susitikimas įvyks trečiadienį.

J. Sullivano ir Yang Jiechi susitikimas vyks suaktyvėjus kontaktams tarp Pekino ir Vašingtono, o J. Bidenui teigiant, jog reikia sukurti „kreipiamuosius bėgius“, kad šalių santykius būtų galima „atsakingai valdyti“.

Pirmadienį JAV prekybos atstovė Katherine Tai sakė netrukus pasikalbėsianti su savo Kinijos kolega dėl įsiplieskusio didžiulio prekybos ginčo, kurio pabaigos dar nematyti.

Po susitikimo Ciuriche J. Sullivanas ketina apsilankyti Briuselyje ir Paryžiuje, kur taip pat „trumpai informuos mūsų Europos sąjungininkus ir partnerius apie susitikimą su direktoriumi Yang“, pranešė Baltieji rūmai.

Praėjusį mėnesį per pusantros valandos trukusį pokalbį su Xi Jinpingu J. Bidenas sakė norintis išvengti „netyčinio konflikto“. Tai buvo antras jųdviejų pokalbis nuo J. Bideno prezidentavimo pradžios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.