Rusijos URM: šalis atsakys į naujas ES sankcijas

Rusija atsakys į Europos Sąjungos jai taikomų sankcijų išplėtimą, ketvirtadienį paskelbė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Rusija atsakys į Europos Sąjungos jai taikomų sankcijų išplėtimą.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Rusija atsakys į Europos Sąjungos jai taikomų sankcijų išplėtimą.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2021, 12:34 PM, atnaujinta Oct 14, 2021, 12:36 PM

„Žinoma, šis nedraugiškas ES žingsnis neliks be atsako“, – trumpoje spaudos konferencijoje sakė atstovė ir pabrėžė, kad Maskva ES sankcijas laiko neteisėtomis.

„Suvaržymai paveikė ir Rusijos Federacijos teismų darbuotojus, o tai – neužmaskuotas bandymas daryti spaudimą teismų valdžios [šakai], nepriklausomai, nešališkai vykdančiai savo veiklą“, – pridūrė M. Zacharova.

Europos Sąjungos Taryba pirmadienį nusprendė į asmenų, kuriems dėl kenkimo Ukrainos teritoriniam vientisumui, suverenumui ir nepriklausomybei taikomos sankcijos, sąrašus įtraukti dar aštuonis rusus.

Tarp jų yra Rusijos aneksuoto Krymo Aukščiausiojo teismo teisėja Galina Redko, Federalinės saugumo tarnybos Krymo ir Sevastopolio padalinio vadovas Leonidas Michailiukas, Simferopolio miesto Kijevo rajono teismo teisėjas Andrejus Dolgopolovas ir Pietų karinės apygardos prokuroras Jevgenijus Kolpikovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.