Damaske prie kariškių autobuso sprogus dviem bomboms žuvo 14 žmonių

Sirijos sostinėje Damaske 14 žmonių žuvo ir dar maždaug trys buvo sužeisti anksti trečiadienį prie karius vežusio autobuso detonavus dviem pakelės bomboms, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Damaske prie kariškių autobuso sprogus dviem bomboms žuvo 14 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Damaske prie kariškių autobuso sprogus dviem bomboms žuvo 14 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Damaske prie kariškių autobuso sprogus dviem bomboms žuvo 14 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Damaske prie kariškių autobuso sprogus dviem bomboms žuvo 14 žmonių.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2021, 9:17 AM, atnaujinta Oct 20, 2021, 12:09 PM

Po išpuolio, kuris tapo kruviniausia ataka šiame mieste per kelerius pastaruosius metus, valstybinė televizija parodė apdegusias autobuso liekanas Damasko centre ir nurodė, kad sprogimai driokstelėjo po svarbiu tiltu per eismo piką, kai daug žmonių vyko į darbą arba mokyklas.

„Teroristų sprogdinimas panaudojant du sprogstamuosius įtaisus, nutaikytas prieš pravažiuojantį autobusą“, – rašė valstybinė naujienų agentūra SANA.

Pranešimuose sakoma, kad išminuotojai bando neutralizuoti trečią bombą, rastą padėtą toje pačioje vietoje.

Pastaraisiais metais tokių atakų Damaske būdavo surengiama nedažnai, vyriausybės pajėgoms užėmus sostinės priemiesčius, kuriuos anksčiau kontroliavo sukilėliai.

2011 metų kovą Sirijoje įsiplieskęs pilietinis karas jau pareikalavo daugiau kaip 350 tūkst. žmonių gyvybių ir pusę šalies gyventojų privertė palikti savo namus. Apie 5 mln. gyventojų pasitraukė į užsienį.

Ši ataka sostinėje pagal aukų skaičių yra didžiausia nuo 2017 metų kovo, kai per sprogdinimą prie Teisingumo rūmų žuvo mažiausiai 30 žmonių. Tąsyk atsakomybę už išpuolį prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IV).

Už naujausią sprogdinimą atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, bet anksčiau dauguma tokių išpuolių būdavo siejamos su IV.

Trečiadienio sprogdinimas meta šešėlį ant vyriausybės pareiškimų, kad dešimtmetį trukęs karas jau baigėsi ir kad užtikrinamas stabilumas, reikalingas atkūrimo pastangoms ir investicijų projektams.

Prezidento Basharo al Assado vyriausybė stengiasi ištrūkti iš tarptautinės izoliacijos ir pastaraisiais mėnesiais šias pastangas intensyvino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.