Graikijos kovos su koronavirusu darbo grupė: skiepai padėjo užkirsti kelią 8,4 tūkst. žmonių mirtims

Kreipdamasis į gyventojus, Graikijos kovos su koronavirusu darbo grupės vadovas paragino nepasiskiepijusius žmones imunizuotis.

 Tačiau protestų išvengti nepavyko.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Tačiau protestų išvengti nepavyko.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2021, 8:39 PM

Dėl vakcinacijos Graikijoje iki spalio 11 d. statistiškai išvengta 8,4 tūkst. mirčių nuo COVID-19, o į reanimacijos skyrius nepateko 5 660 sunkiai šia liga sergančių pacientų, trečiadienį Graikijos valstybinei televizijai sakė Sotiris Tsiodras. Saugi ir veiksminga vakcinacija 91 proc. sumažino riziką mirti nuo COVID-19 padarinių, patikino gydytojas.

Graikijos vakcinacijos kampanija pastaraisiais mėnesiais stagnuoja. Iki šiol pilnai paskiepyta apie 6,5 mln. iš 11 mln. šalies gyventojų, o tai atitinka mažiau nei 60 proc.

Vakcinacija stagnuoja nepaisant vyriausybės įvestų priemonių, kaip skiepų prievolės sveikatos priežiūros darbuotojams ir reikšmingų apribojimų atlaisvinimų paskiepytiesiems pramogų sektoriuje. Skiepijimo lygis itin žemas Graikijos šiaurėje, o ten tuo pat metu skelbiama apie aukštus infekcijų skaičius.

Graikijos sveikatos tarnybos per praėjusią parą užregistravo 3 739 naujus COVID-19 atvejus. Beveik 600 jų nustatyti šiauriniame Graikijos uostamiestyje Salonikuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.