Afganistane sprogimas nutraukė elektros energijos tiekimą sostinei

Afganistane ketvirtadienį nugriaudėjęs sprogimas nutraukė elektros laidus ir elektros tiekimą Kabului, pranešė nacionalinė elektros energijos tiekimo bendrovė.

 Afganistane sprogimas nutraukė elektros energijos tiekimą sostinei.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Afganistane sprogimas nutraukė elektros energijos tiekimą sostinei.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-10-21 22:39

Tai buvo dar vienas smūgis Talibano pastangoms stabilizuoti padėtį Afganistane praėjus dviem mėnesiams po to, kai judėjimas perėmė šalies kontrolę.

Kol kas sprogimo priežastis nežinoma, tačiau jeigu pasitvirtins, kad tai buvo išpuolis, tai bus dar vienas įrodymas, kad radikalūs kovotojai prieš Talibaną naudoja jo paties kovotojų anksčiau naudotą taktiką.

„Sprogimas išvertė elektros stulpą Kabulo provincijos Kala Murad Bego rajone ir nutraukė 220 kV elektros tiekimo liniją“, – sakoma bendrovės „Breshna“ pranešime vartotojams.

„Dėl to nutrauktas elektros tiekimas Kabule ir kai kuriose kitose provincijose“, – priduriama jame.

Kai apie 18 val. vietos (15 val. 30 min. Lietuvos) laiku nutrūko elektros energijos tiekimas, Kabule, kur gyvena daugiau nei 4,5 mln. žmonių, ėmė mirgėti ir išsijungė šviesos, o įmonėse ir turtingesniuose namuose pradėjo veikti asmeniniai generatoriai.

Afganistanas daugiausia priklauso nuo elektros energijos, importuojamos iš šiaurinių kaimynų Uzbekistano ir Tadžikistano, todėl tarpvalstybinės elektros linijos yra pagrindinis sukilėlių taikinys.

Per pastaruosius 20 metų vykusią Talibano kovą prieš ankstesnę JAV remiamą vyriausybę sukilėliai reguliariai atakuodavo elektros infrastruktūrą.

Tačiau rugpjūčio viduryje valdžią perėmęs judėjimas pats susidūrė su dažnai gyvybių pareikalaujančiais sprogdinimais, rengiamais kitos griežtos linijos grupuotės „Islamo valstybė“.

Savo pranešime „Breshna“ teigė, kad nusiuntė inžinierių į vietovę, esančią į šiaurę nuo sostinės, „ir kai situacija leis, jie pradės taisymo“ darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.