U. von der Leyen: ES duos stiprų atsaką į Minsko veiksmus dėl nelegalios migracijos

Europos Sąjungos lyderiai duos stiprų atsaką į Minsko veiksmus, blokui kaltinant Baltarusiją provokuojant nelegalios migracijos krizę, ketvirtadienį pareiškė Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen.

Europos Sąjungos lyderiai duos stiprų atsaką į Minsko veiksmus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Europos Sąjungos lyderiai duos stiprų atsaką į Minsko veiksmus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2021, 4:47 PM

„Mes drauge duosime labai stiprų, vieningą atsaką į Baltarusijos veiksmus. Ji privalo liautis taip elgusis“, – sakė ji žurnalistams prieš ES viršūnių susitikimą.

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis savo ruožtu pakartojo kaltinimus Minskui naudojantis nelegaliai sieną su ES kertančiais migrantais kaip hibridinio karo „ginklu“.

„Mes matome, kaip migracija naudojamasi kaip ginklu, migrantais naudojamasi kaip ginklu stumiant juos prie Lenkijos ir Baltijos šalių sienų. Turime patraukti Baltarusijos valdžios institucijas atsakomybėn už šiuos veiksmus“, – sakė jis žurnalistams Briuselyje.

Lenkijoje, Lietuvoje ir Latvijoje pastaraisiais mėnesiais labai padaugėjo nelegalių migrantų, bandančių iš Baltarusijos patekti į Europos Sąjungą. ES kaltina Baltarusiją dėl chaoso prie bloko sienų, nes ji migrantų neįsileidžia atgal.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.