Austrijoje gali būti įvesti suvaržymai nuo COVID-19 nepaskiepytiems žmonėms

Austrijoje nuo COVID-19 nepasiskiepijusiems žmonėms gali būti taikomi nauji suvaržymai, jei koronaviruso atvejų skaičius šalyje ir toliau augs, vėlai penktadienį pareiškė kancleris Alexander'as Schallenbergas.

Koronavirusas pasaulyje.<br>Maxim Kiselev/TASS/Scanpix nuotr.
Koronavirusas pasaulyje.<br>Maxim Kiselev/TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2021, 7:48 PM

Tokį pareikšimą vyriausybės vadovas padarė po tą dieną įvykusio susitikimo su žemių lyderiais. Per tą susitikimą buvo svarstomas regionų atsakas į sparčiai prastėjančią epidemiologinę padėtį.

„Pandemija dar neatsidūrė galinio vaizdo veidrodėlyje, – sakė A. Schallenbergas. – Netrukus susidursime su neskiepytų žmonių pandemiją.“

Pasak kanclerio, jei COVID-19 pacientų skaičius intensyviosios terapijos skyriuose pasieks 500 – tai yra bus užimta ketvirtadalis visų reanimacijos lovų šalies ligoninėse – į tokias įstaigas kaip restoranai ir viešbučiai, bus įleidžiami tik nuo COVID-19 pasiskiepiję ar šia liga persirgę asmenys.

Jei sunkiai sergančių pacientų padaugės iki 600 – bus viršyta trečdalis visų reanimacijos skyrių pajėgumų – vyriausybė planuoja įvesti karantiną neskiepytiems žmonėms. Tokiu atveju jiems būtų leidžiama palikti savo namus tik dėl svarbių priežasčių.

Šiuo metu intensyviosios terapijos skyriuose gydoma apie 220 užsikrėtusiųjų.

Sveikatos priežiūros institucijų duomenimis, per pastarąją savaitę Austrijoje užregistruoti 20 408 nauji COVID-19 atvejai, o jų septynių dienų vidurkis siekia 228,5 atvejo 100 tūkst. gyventojų. Savaite anksčiau šis rodiklis buvo 152,5.

Nors austrų vyriausybė ragina piliečius skiepytis, pastaraisiais mėnesiais vakcinacijos kampanija lėtėja. Apie 65,4 proc. visų gyventojų suleista viena vakcinos dozė, o 62,2 proc. yra visiškai imunizuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.