Žiniasklaida: pusšimtis „Islamo valstybės“ smogikų Nangarhare pasidavė Talibano pajėgoms

Apytikriai pusė šimto teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ (IV) smogikų Nangarharo provincijoje pasidavė valdžią Afganistrane perėmusio radikalaus Talibano judėjimo pajėgoms, sekmadienį pranešė Afganistano agentūra „Pajhwok“.

Talibanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Talibanas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2021, 8:22 PM

Anot provincijos žvalgybos tarnybų atstovų, „50 „Islamo valstybės“ kovotojų pasidavė vyriausybės pajėgoms Nangarhare“. Pažymima, kad tai įvyko „dėka vietinių genčių vadų tarpininkavimo“.

Rugsėjį ir spalio pradžioje keliose Afganistano provincijose, įskaitant sostinės regioną, vienu metu įvyko keli sprogimai, ginkluoti išpuoliai ir susišaudymai, kurių aukomis tapo ir talibai, ir vietos gyventojai. Atsakomybę už dalį jų prisiėmė IS atšaka – „Islamo valstybė Chorasane“.

Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas spalio 10-ąją pareiškė, jog IS „nekelia pavojaus Afganistanui, o Talibanas yra pajėgus kovoti su šia grupuote vienas“.

Talibanas pradėjo plataus masto operaciją perimti valdžią Afganistane pradėjo, kai JAV šių metų pavasarį paskelbė, jog išves savo ginkluotąsias pajėgas iš šios šalies. Rugpjūčio viduryje talibai įžengė į Kabulą be kovos, o prezidentas Ashrafas Ghanis pabėgo į užsienį. Rugsėjo 6-ąją Talibanas pranešė kontroliuojantis visą Afganistano teritoriją, o kitą dieną paskelbė laikinosios vyriausybės sudėtį, kurios kol kas nepripažino nė viena valstybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.