Egipto prezidentas atšaukia 2017 m. įvestą nepaprastąją padėtį

Egipto prezidentas Abdelas-Fattahas al-Sissi pirmadienį pranešė, kad nebus pratęsta šalyje daugiau nei ketverius metus galiojanti nepaprastoji padėtis, Egiptui, anot jo, tapus „saugumo ir stabilumo oaze“.

Egipto prezidentas Abdelas-Fattahas al-Sissi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Egipto prezidentas Abdelas-Fattahas al-Sissi.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2021, 10:12 AM

Egiptas dėl savo puikių žmonių ir ištikimų piliečių tapo saugumo ir stabilumo oaze regione, todėl pirmą kartą per daugelį metų nusprendžiau atšaukti nepaprastosios padėties pratęsimą visoje šalyje“, – sakoma socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame F. A. al-Sissi pranešime.

Egiptas įvedė nepaprastąją padėtį po 2017 m. balandį įvykdytų mirtininko sprogdinimų dviejose šalies bažnyčiose. Ataka, už kurią atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“ (IV), pareikalavo beveik 50 gyvybių.

Nuo tada šalis parlamento palaikomu prezidento dekretu kas tris mėnesius pratęsia nepaprastąją padėtį. Paskutinįkart tai buvo padaryta liepos 24 d.

Teisių gynimo grupės kritikuoja nepaprastosios padėties įstatymą kaip suteikiantį šalies pareigūnams ir saugumo tarnyboms itin daug galių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.