JAV Valstybės departamentas įkurs kibernetinės politikos biurą

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pirmadienį paskelbė, kad Valstybės departamentas steigs naują biurą ir pasiuntinio postą kibernetinės politikos klausimams spręsti, šalyje kilus susirūpinimui dažnėjančių įsilaužėlių atakų.

Kibernetinis saugumas JAV.<br>123rf.com nuotr.
Kibernetinis saugumas JAV.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2021, 11:40 AM, atnaujinta Oct 26, 2021, 3:51 PM

Kaip darbuotojams skirtame pranešime nurodė A. Blinkenas, įvertinus padėtį paaiškėjo, kad būtina imtis struktūrinių pakeitimų, susijusių su būtinybe „Valstybės departamentui prisitaikyti prie XXI amžiaus iššūkių“.

JAV diplomatijos vadovas pristatė planus įkurti Kibernetinės erdvės ir skaitmeninės politikos biurą, kuriam vadovautų naujas ypatingasis pasiuntinys, atsakingas už gyvybiškas svarbias ir vystomas technologijas. Šiai iniciatyvai dar reikalingas Kongreso pritarimas.

„Ši struktūra suteiks mums papildomos lyderystės ir atskaitomybės, kad galėtume vadovauti diplomatinei darbotvarkei tarp agentūrų ir užsienyje“, – parašė A. Blinkenas.

Jis pažadėjo daugiau informacijos pateikti trečiadienį, kai sakys kalbą Užsienio tarnybos institute – Valstybės departamento mokymų centre Vašingtono priemiestyje.

Departamento atstovas Nedas Price'as sakė, kad naujas pasiuntinys daugiausiai dėmesio skirs „trims pagrindinėms sritims: tarptautiniam kibernetinės erdvės saugumui, tarptautinei skaitmeninei politikai ir skaitmeninei laisvei“.

Tokių veiksmų imamasi vis garsiau skambant perspėjimams, kad Jungtinėms Valstijoms būtina ruoštis ilgalaikiam konfliktui ir trikdžiams kibernetiniame fronte.

Pirmadienį IT milžinė „Microsoft“ pareiškė, kad rusų programišių grupė, atsakinga už plataus masto pernai surengtas kibernetines atakas „SolarWinds“, įvykdė naują išpuolį prieš taikinius Jungtinėse Valstijose ir Europoje.

Apie šią įtariamą ataką pranešta nepaisant JAV prezidento Joe Bideno įspėjimų per birželį įvykusį jo susitikimą su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.