„Amnesty International“ ragina pasaulį padėti badaujantiems madagaskariečiams

Tarptautinė žmogaus teisių organizacija „Amnesty International“ trečiadienį paragino Madagaskaro vyriausybę ir kitas pasaulio šalis teikti daugiau pagalbos sausros apimtai salos pietinei daliai.

Maisto krizė Madagaskare.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Maisto krizė Madagaskare.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2021, 1:42 PM

Daugiau nei milijonas žmonių sausringame pietiniame Madagaskaro smaigalyje atsidūrė prie bado slenksčio, o kai kurie iš jų jau miršta, perspėja „Amnesty International“.

Organizacijos ataskaitoje, paskelbtoje artėjant Jungtinių Tautų klimato konferencijai Glazge, nurodoma, kad kelis mėnesius besitęsianti sausra, kurią suintensyvino klimato kaita, yra didžiausia per pastaruosius keturis dešimtmečius.

„Amnesty International“ paragino turtingąsias šalis teikti humanitarinę pagalbą ir finansinę bei techninę paramą, siekiant padėti Madagaskarui prisitaikyti prie besikeičiančio klimato.

„Tarptautinė bendruomenė turi nedelsiant suteikti sausros paveiktiems Madagaskaro gyventojams didesnę humanitarinę pagalbą ir papildomą finansavimą patirtiems nuostoliams ir žalai kompensuoti“, – paragino „Amnesty International“ generalinė sekretorė Agnes Callamard.

Nuo sausros kenčia Madagaskaro regionas, kur daugiau nei 90 proc. gyventojų skursta, todėl daugelis jų neturi kito pasirinkimo, kaip tik migruoti.

„Didelė neteisybė, kad klimato kaitos poveikį labiausiai jaučia besivystančių šalių gyventojai, nors jie mažiausiai prisidėjo prie klimato krizės“, – pažymėjo „Amnesty International“.

Jungtinės Tautos ne kartą kaltino klimato kaitą dėl sausros, privertusios badaujančius madagaskariečius maistui vartoti skėrius ar kaktusų lapus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.